Data & CRM medewerker (32/36 uur)

Save the Children is op zoek naar een collega om het team Marketing Operations binnen de afdeling fondsenwerving te komen versterken. Heb je affiniteit met data en weet je de toepasbaarheid van data goed in te schatten, dan kom je hier in een gespreid bedje. Maar is er nog heel veel ruimte voor ontwikkeling. Door het vertrek van één van de drie  data & CRM collega’s zoeken we iemand die haar zo spoedig mogelijk kan vervangen.

Over Save the Children:
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. 

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

 

Wat ga je doen als Data & CRM Medewerker?

De afdeling Fondsenwerving werkt nauw samen met onze collega’s binnen het Nederlandse kantoor en wereldwijd en heeft als doel middelen ter beschikking te krijgen om onze wereldwijde ambities voor kinderen waar te maken. De afdeling bestaat uit professionals vanuit verschillende disciplines en doet zowel direct marketing op de consumentenmarkt als één-op-één (relationele) werving.

Het Marketing Operations team zorgt voor het faciliteren en optimaliseren van de database marketing activiteiten en het waarborgen van financiële donateursstromen. We ondersteunen de rest van de fondsenwervende afdeling en het hele kantoor met het CRM Systeem (Salesforce), diverse online tools, data van onze donateurs en de bijhorende activiteiten (importeren, beheren, optimaliseren kwaliteit, dataverrijking en financiële verwerking), selecties en segmentaties, rapportages en analyses.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Ondersteuning bij het beheer van het CRM-systeem (Salesforce) en alle database marketing processen van de afdeling (oa import- en exportbestanden)
 • Verwerken van bankbestanden en klaarzetten van incasso bestanden
 • Behandelen van gebruikersvragen mbt werking van CRM-systeem, incl promoten van mogelijkheden
 • Bewaken en optimaliseren van de datakwaliteit en processen, incl documentatie


Wie ben jij?

In het Marketing Operations team werk je met 5 enthousiaste en data gedreven personen die, naast hun dagelijkse werkzaamheden, zorgen voor verdere optimalisering van de systemen, data en dataflows. Iedereen heeft zijn eigen werkgebied, waarbij je voor sommige kernactiviteiten ook backup van een andere collega kan zijn.

Belangrijke eigenschappen voor deze functie zijn:

 • Je hebt gevoel voor dataverwerking
 • Je werkt zeer nauwkeurig
 • Je hebt aantoonbaar analytisch vermogen, denkt in oplossingen en weet de waarde van data in te schatten.
 • Je gaat procesmatig te werk en schroomt niet om routinematig werk uit te voeren
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office (met name Excel) en CRM-systemen (met name Salesforce is een pré maar geen harde eis). 

Wat staat er op jouw CV?

 • Opleiding: HBO werk- en denkniveau en je kan snel leren en dingen ‘eigen’ maken
 • Ervaring: tenminste 2 jaar werkervaring in een data gerelateerde functie. Ervaring in een marketing, fondsenwerving of goede doelen omgeving is een pré.
 • Vaardigheden: Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal voldoende om te kunnen samenwerken. En je beschikt over uitstekende administratieve vaardigheden.
 • Praktisch:  Je bent gerechtigd om in Nederland te werken. 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect.;
 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 7 (minimaal €2.471,07 en maximaal € 3.220,75);
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek; 
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof; 
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; 
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes; 
 •  Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst  kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

 

Wat voor werkgever is Save the Children?

In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure: 

Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan voor 31 januari op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling.

We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren. 

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Jeroen Beelen, teamlead Marketing Operations, telefoonnummer 06-21834584.

* Alle gegevens die je invult, gebruiken we alleen om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure, zullen we je gegevens verwijderen uit onze systemen.

Solliciteer nu