E-mail specialist

Save the Children is per direct op zoek naar een e-mail specialist (24-32 uur per week)

Over Save the Children
Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, oorlog en natuurrampen. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.
Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telt op dit moment ongeveer 80 medewerkers.   

Over de functie:
De functie E-mail Specialist valt binnen het Digital team, onder de afdeling Communicatie. Samen met de andere digital channel specialisten (Social & Communities, Paid-advertsing & Conversie en Web & SEO) werk je aan de optimale digitale customer journeys voor onze verschillende doelgroepen. Jij bent binnen het team degene die van A tot Z verantwoordelijk is voor e-mailmarketing. De focus hierbij ligt op het online bouwen aan het merk Save the Children én het werven en behouden van donateurs.
De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag.
In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen en implementeren van de e-mailmarketing strategie, inclusief de KPI’s en PI’s.
 • Het uitwerken van een e-mail segmentatie-strategie
 • Het bedenken van de doelgroepselecties
 • Het uitwerken van verschillende e-mail-journeys (afgestemd op de inzet van andere kanalen in de customer journey (waaronder TM, DM, SMS).
 • Het verzamelen en schrijven van de e-mailcontent
 • Het opmaken van de e-mails
 • In afstemming met de digital content specialist, het schrijven en opstellen van e-mail-landingspagina’s op de website.
 • Het waarborgen van een closed feedbackloop.
 • E-mailconversie-optimalisatie obv testen (A/B), resultaten en klantfeedback.
 • Klantfeedback-afhandeling uit e-mails.
 • Het pro-actief delen van je e-mailmarketingkennis, -plannen en -resultaten (reporting) met de organisatie om de organisatie meer digitaal gedreven te maken.
 
Over jou:
 • Je hebt minimaal 5 jaar e-mailmarketing-ervaring en aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • E-mailsystemen kennen geen geheimen voor je en je bent bij voorkeur bekend met Salesforce Marketingcloud. Je kunt goed uit de voeten met een Content Management Systeem en met Google Analytics.
 • Je kunt zelf goede e-mailteksten en landingspagina’s schrijven, maar je bent ook in staat de grote hoeveelheid content die in de organisatie aanwezig is, relevant en toepasbaar voor e-mail-communicatie te maken.
 • Voor Photoshop en videobewerkingsprogramma’s draai jij je hand niet om.
 • Je hebt je e-mail sporen in één of meerdere commerciële organisaties verdiend en aantoonbaar toegevoegde waarde geleverd op dit gebied.
 • Het is een pre als je ook email-ervaring hebt opgedaan bij een ontwikkelingshulp organisatie.
 • Je bent resultaatgericht en werkt graag data gedreven.
 • Je bent bereid om 's avonds of in het weekend in actie te komen als de actualiteit daar aanleiding toe geeft.
 • Gezien het internationale karakter van onze organisatie is een goede beheersing van het Engels (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk
 
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 
Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.
 
De functie is voor 24-32 uur per week, voor een periode van 1 jaar met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens de salarisschalen van de rijksoverheid (BBRA), gebaseerd op een 38-urige werkweek.
 
Informatie en solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Linda Sinac, Manager Communicatie.

Telefoon: 070 338 44 48, email: [email protected]
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor.  Telefoon 070 338 4448, [email protected].
Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 23 februari 2020 kenbaar maken door het sturen van een email met motivatiebrief en curriculum vitae aan [email protected], onder vermelding van “E-mail Specialist”.

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.