Financieel Programma Manager

Wij zijn op zoek naar een Financieel Programma Manager om actief mee vorm te geven aan onze sterk groeiende organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen.

Organisatie
Save the Children is ‘s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie met programma’s in 120 landen. Met ruim 27.000 medewerkers zetten wij ons dagelijks in om medische zorg, kwalitatief goed onderwijs en betere leefomstandigheden te realiseren voor kinderen. Wij helpen en begeleiden kinderen net zolang totdat ze weer perspectief hebben op een goede en gezonde toekomst. Dit doen we dankzij de steun van onze donateurs en financiers die, net als wij, geloven dat kinderen de kracht hebben om straks zélf de wereld te veranderen. Save the Children Nederland is gevestigd in Den Haag.
 
Functie
Voor de afdeling Finance & Control zoeken wij een ervaren Financieel Programma Manager.
Je verleent ondersteuning ten aanzien van het financieel beheer van programma’s en werkt hiervoor nauw samen met de programma afdeling.   
 
Wat doe je?

 • Je draagt bij aan de acquisitie van nieuwe programma’s in lijn met het programmabeleid voor zowel binnenland als buitenland.
 • Je stelt begrotingen op voor nieuwe programmavoorstellen conform de eisen en procedures van de organisatie en externe financiers.
 • Je ondersteunt programma managers met betrekking tot financiële en beheersmatige aspecten bij de uitvoering en rapportages van programma’s.
 • Je onderhoudt reguliere contacten binnen het Save the Children netwerk, waaronder Save the Children International,  landenkantoren, partnerorganisaties en financiers.

Persoonlijk profiel

 • een relevante academische of HBO opleiding;
 • affiniteit met en bij voorkeur ervaring in de OS-sector/ontwikkelingsproblematiek;
 • minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, het beheersen van een derde relevante taal (Frans, Spaans of Portugees) is een pré;
 • een goede financiële kennis en in staat budgetten en financiële rapportages (voor financiers) te beoordelen en op te stellen;
 • in staat te werken met automatiseringstoepassingen;
 • een proactieve instelling, en in staat zelfstandig, projectmatig en resultaatgericht te werken.
Wij bieden jou:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. De functie is voor 28 - 32 uur per week en je zult worden ingeschaald op basis van ervaring (indicatief schaal 9/10 BBRA).
 
Informatie en solliciteren
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Bert Wesselink, Financieel Programma Manager. Telefoon 070 338 44 48.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatiebrief met CV kan per e-mail gericht worden aan [email protected]. De sluitingstermijn voor sollicitaties is maandag 14 augustus 2017.