Financieel Programma Manager

(38 uur per week)

Over Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 100 medewerkers. 
 

Over de functie:

De functie Financieel Programma Manager valt onder de afdeling Finance & Control.  De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag.

Als Financieel Programma Manager draag je bij aan het realiseren van de doelstellingen van Save the Children door middel van het het verlenen van financiële ondersteuning van de Programma Afdeling. 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • Het zelfstandig beheren van het toegewezen deel van de binnenlandse projectenportefeuille (in goede afstemming met de budgethouder en de collega’s binnen de programma afdeling); 
 • Het opstellen en realiseren van een begroting van de geplande activiteiten conform de verschillende financieringsstromen en het toezien op de realisatie en verantwoording hiervan binnen de procedures van de organisatie en de externe financiers en toezichthouders; 
 • Het bijdragen aan de ontwikkeling van een evenwichtig programmabeleid, afgestemd op het beleid en de strategie van Save the Children Nederland en Save the Children International en rekening houden met de ontwikkelingen op het vakgebied en bij financiers; 
 • Het bijdragen aan de samenstelling en verdere ontwikkeling van een evenwichtige, kwalitatief hoogwaardige projectenportefeuille die bijdraagt aan de zelfstandige ontwikkeling van de partners over zee en die tevens kan worden ingezet voor fondsenwerving; 
 • Het leveren van bijdragen aan de positionering van Save the Children door schriftelijke en mondelinge presentaties en het onderhouden van contacten met financiers en donateurs en binnen de voor de organisatie relevante netwerken; 
 • Het onderhouden van contacten met voor de sector relevante instellingen en toezichthouders en instanties, waaronder de externe financiers en het op de hoogte blijven van de voor de sector relevante ontwikkelingen.

Over jou :

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau; 
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan in ontwikkelingslanden; 
 • Je beschikt over goede financiële kennis en je bent in staat financiële rapportages te beoordelen en op te stellen; 
 • Je kunt uitstekend overweg met Office; 
 • Je bent bereid om zelfstandig te reizen naar ontwikkelingslanden; 
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken; 
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in of in de omgeving van Den Haag; 
 • Vanwege het internationale karakter van onze organisarie is een goede beheersing van het Engels (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk. 

Wij zien de meerwaarde van diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve werkomgeving. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen.

Wij bieden:

De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. 

De functie is voor 38 uur per week, voor een periode van 12 maanden, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald in schaal 10 (minimaal EUR 2.756,75 en maximaal EUR 4.430,97) volgens de salarisschalen van de rijksoverheid (BBRA), gebaseerd op een 38-urige werkweek. 

Informatie en solliciteren: 

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Schilderinck, Manager afdeling Finance & Control.
Telefoon: 070 338 44 48 

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor. Telefoon 070 338 4448

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 16 augustus 2021 kenbaar maken door het invullen het sollicitatieformulier op onze website. – Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden helaas niet in behandeling genomen.  

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.