Financieel Programma Manager (32-38 uur)

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 100 medewerkers. 

Wat ga je doen als Financieel Programma Manager?
De functie Financieel Programma Manager valt onder de afdeling Finance & Control.  De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag.

Als Financieel Programma Manager draag je bij aan het realiseren van de doelstellingen van Save the Children door middel van het verlenen van financiële ondersteuning van de Programma Afdeling, verzorgen van relevante managementinformatie, en het realiseren van een efficiënte en effectieve samenwerking met de partnerorganisaties binnen en buiten het netwerk van Save the Children International.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • Het zelfstandig beheren van het toegewezen deel van de binnenlandse en/of internationale projectenportefeuille (in goede afstemming met de budgethouder en de collega’s binnen de programma afdeling); 
 • Het opstellen en realiseren van een begroting van de geplande activiteiten conform de verschillende financieringsstromen en het toezien op de realisatie en verantwoording hiervan binnen de procedures van de organisatie en de externe financiers en toezichthouders; 
 • Het bijdragen aan de ontwikkeling van een evenwichtig programmabeleid, afgestemd op het beleid en de strategie van Save the Children Nederland en Save the Children International en rekening houden met de ontwikkelingen op het vakgebied en bij financiers; 
 • Het bijdragen aan de samenstelling en verdere ontwikkeling van een evenwichtige, kwalitatief hoogwaardige projectenportefeuille die bijdraagt aan de zelfstandige ontwikkeling van onze landenkantoren en andere lokale partners, en die tevens kan worden ingezet voor fondsenwerving; 
 • Het leveren van bijdragen aan de positionering van Save the Children door schriftelijke en mondelinge presentaties en het onderhouden van contacten met financiers en donateurs en binnen de voor de organisatie relevante netwerken; 
 • Het onderhouden van contacten met voor de sector relevante instellingen en toezichthouders en instanties, waaronder de externe financiers en het op de hoogte blijven van de voor de sector relevante ontwikkelingen.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau; 
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan in landen en de context waarin Save the Children actief is; 
 • Je beschikt over goede financiële kennis en je bent in staat financiële rapportages te beoordelen en op te stellen;
 • Ervaring met het opstellen van budgetten en begeleiden van financiële audits binnen Europese partnerschappen en subsidiemechanismen (ECHO/INTPA) is een pré;
 • Je hebt een proactieve attitude en bent in staat zelfstandig, projectmatig en resultaatgericht te werken;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en in staat om een goede werkrelatie op te bouwen met collega’s, partners, financiers en collega-organisaties;
 • Je kunt uitstekend overweg met Office, en met name Excel; 
 • Je bent bereid om zelfstandig te reizen naar de projectlanden die binnen jouw portfolio vallen; 
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken; 
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in of in de omgeving van Den Haag; 
 • Vanwege het internationale karakter van onze organisatie is een goede beheersing van het Engels (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk. Frans is een pré.

Wij zien de meerwaarde van diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve werkomgeving. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect. Mooier werk bestaat niet; 
 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 10 (minimaal €3.121.48 en maximaal €4.969,11);
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek; 
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof (bij een 38-urig contract werk je 40 uur waarbij je 2 uur per week compensatieverlof opbouwt); 
 • De mogelijkheid om maximaal 50% van jouw werkweek thuis te werken;
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; 
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes; 
 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst  kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandaardiseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?
In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – telt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 14 februari a.s. op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling.Bij voldoende sollicitaties kan de vacature eerder gesloten worden, dus reageer direct. We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren. 

Als je vragen hebt over de functie, kun je terecht bij met Arie van der Stel, Team Lead Financial Programme Management. E-mail: [email protected].

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Simcha Korbee, [email protected]

Solliciteer
>