Vacature HR Advisor

(32 uur per week)

Over Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 105 medewerkers.  

Over de functie: 
Omdat onze organisatie groeit zoeken wij een ervaren en betrokken HR Advisor. Het team HR groeit naar twee HR Advisors, een HR Officer en een HR Assistent. Het team HR maakt deel uit van de afdeling Interne Dienst en de standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag. 

Als kundig adviseur geef je regelmatig één-op-één advies aan directie, managers en teamleiders. Jouw advies en ondersteuning bestrijkt het volledige veld van human resources, waarmee je bijdraagt aan het welzijn van onze medewerkers en een fijne organisatiecultuur. 

Save the Children Nederland maakt deel uit van een wereldwijde organisatie en dat zorgt voor een zekere complexiteit en dynamiek. Het HR team is ambitieus en gericht op een doorlopende verbetering van onze processen en dienstverlening, waarmee we onze collega’s in staat stellen te doen waar zij goed in zijn en zo bijdragen aan de doelstellingen van onze organisatie.   

In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor: 

 • werving & selectie: je overziet het proces, je adviseert de directie, de managers en de teamleiders, je bewaakt de uniformiteit, en je onderhoudt contacten met wervings- en uitzendbureaus; 
 • indiensttredingen: je voert arbeidsvoorwaardengesprekken (met de directie samen) en bewaakt de actualiteit en toepassing van ons functiehuis; 
 • administratie en personeelsinformatiesysteem: je ziet toe op het geheel van arbeidsovereenkomsten, personeelsmutaties en inwerkplannen voor nieuwe medewerkers, correcte aanlevering van gegevens voor de salarisadministratie, en beheer van personeels- en verzuimdossiers volgens de wettelijke en interne richtlijnen;  
 • advisering: je denkt proactief mee met directie, managers en teamleiders over personeelszaken en geeft zowel praktisch als strategisch advies;
 • opleiding en scholing: je houdt ons opleidingsplan actueel en je adviseert over en beoordeelt individuele scholingsverzoeken; 
 • verzuimbegeleiding: je stuurt de Arbo-dienstverlener aan, bent casemanager, verzorgt (preventief) verzuimbeleid en bevordert het welzijn van medewerkers; 
 • interne procedures: je volgt ontwikkelingen in HR wet- en regelgeving en doet tijdig voorstellen om hierbij aan te sluiten.

Over jou:

 • Je hebt een opleiding richting Personeel en Arbeid op academisch of Hbo-niveau, kennis van arbeidsrecht, sociale wetgeving en HRM-instrumenten;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar recente relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een internationale of vergelijkbaar complexe organisatie;
 • Je kunt vanuit ervaring en met gezag als inhoudelijke gesprekspartner voor directie en management optreden;
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig, bent initiatiefrijk en verantwoordelijk;
 • Je beschikt aantoonbaar over strategisch en analytisch vermogen en je denkt in oplossingen; 
 • Je werkt op een prettige manier samen en communiceert helder; 
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit;  
 • Je bent betrouwbaar en kunt gepast omgaan met het vertrouwelijke karakter van deze functie; 
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift); 
 • Je kunt vlot werken met de MS Office programmatuur, kennis van ADP, Oracle HR en Taleo is een pré;
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken. 

Wij zien de meerwaarde van diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve werkomgeving. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen. 

Wij bieden:

De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. 

De functie is voor 32 uur per week, voor een periode van 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, en de functie is ingeschaald volgens salarisschaal 10 (minimaal €2.756,75 en maximaal €4.430,97), gebaseerd op een 38-urige werkweek. 

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Informatie en solliciteren: 

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Eva de Groot, Manager afdeling Interne Dienst. Telefoon: 070 701 2262. 

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor. Telefoon 070 338 4448

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 1 juli 2021 kenbaar maken door het invullen van het sollicitatieformulier. 

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Aanpassing sollicitatieproces i.v.m. het Corona-virus 

Save the Children volgt de adviezen van het RIVM m.b.t. het Corona-virus. Daarom werken de medewerkers van Save the Children grotendeels vanuit huis. Ook onze sollicitatiecommissie werkt vanuit huis. Je kunt blijven solliciteren op onze vacatures en sollicitatieprocedures blijven doorgaan. Alleen vinden sollicitatiegesprekken tijdelijk via videoverbindingen plaats. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.