HR advisor (32-38 uur)

Omdat onze organisatie groeit zoeken wij een ervaren en betrokken HR Advisor. Als kundig adviseur geef je regelmatig één-op-één advies aan directie, managers en teamleiders. Het HR-team is ambitieus en gericht op een doorlopende verbetering van onze processen en dienstverlening, waarmee we onze collega’s in staat stellen te doen waar zij goed in zijn en zo bijdragen aan de doelstellingen van onze organisatie.  

Over Save the Children:

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als HR Advisor?

Save the Children Nederland maakt deel uit van een wereldwijde organisatie en dat zorgt voor een zekere complexiteit en dynamiek. Jouw advies en ondersteuning bestrijkt het volledige veld van human resources, waarmee je bijdraagt aan het welzijn van onze medewerkers en een fijne organisatiecultuur. In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor: 

 • Werving & selectie: je overziet het proces, je adviseert de directie, de managers en de teamleiders, je bewaakt de uniformiteit, en je onderhoudt contacten met wervings- en uitzendbureaus; 
 • Indiensttredingen: je voert arbeidsvoorwaardengesprekken (met de directie samen) en bewaakt de actualiteit en toepassing van ons functiehuis; 
 • Advisering: je denkt proactief mee met directie, managers en teamleiders over personeelszaken en geeft zowel praktisch als strategisch advies;
 • Opleiding en scholing: je houdt ons opleidingsplan actueel en je adviseert over en beoordeelt individuele scholingsverzoeken; 
 • Verzuimbegeleiding: je stuurt de Arbo-dienstverlener aan, bent casemanager, verzorgt (preventief) verzuimbeleid en bevordert het welzijn van medewerkers.
 • Naast alle reguliere HR-werkzaamheden zijn er ook een aantal leuke projecten die je kunt oppakken zoals Diversity, Equity & Inclusion (DEI), Learning & Development en employer branding. 

Wie ben jij?

Je bent een ervaren HR Advisor met hart voor onze organisatie. Omdat je gedegen kennis hebt van wet- en regelgeving kun je onze processen goed bewaken. Zo nodig geef je tegenwicht en houd je leidinggevenden een spiegel voor. Tegelijkertijd ben je flexibel en kan je vanuit je adviesrol creatief meedenken over oplossingen. Omdat het HR-team onderling nauw samenwerkt zoeken we iemand die verantwoordelijkheid neemt voor het geheel en graag samen resultaten boekt. 

Wat staat er op jouw CV?

Opleiding:
 • Je hebt een opleiding richting Personeel en Arbeid op academisch of Hbo-niveau, kennis van arbeidsrecht, sociale wetgeving en HRM-instrumenten;

Ervaring:

 • Je beschikt over minimaal 5 jaar recente relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een internationale of vergelijkbaar complexe organisatie; 
 • Je kunt vanuit ervaring en met gezag als inhoudelijke gesprekspartner voor directie en management optreden.

Vaardigheden: 

 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig, bent initiatiefrijk en verantwoordelijk;
 • Je beschikt aantoonbaar over strategisch en analytisch vermogen en je denkt in oplossingen; 
 • Je werkt op een prettige manier samen en communiceert helder; 
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit;  
 • Je bent betrouwbaar en kunt gepast omgaan met het vertrouwelijke karakter van deze functie; 
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal voldoende om te kunnen samenwerken.

Praktisch: 

 • Je kunt vlot werken met MS Office programmatuur, kennis van ADP en Oracle HR is een pré;
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect. Mooier werk bestaat niet;
 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 10 (minimaal €3.121,48 en maximaal €4.969,11);
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek;
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof;
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes;
 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?

In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen.

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:

Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 9 oktober op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. Bij voldoende sollicitaties kan de vacature eerder gesloten worden, dus reageer direct. We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren.

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij William Arink, HR Advisor: telefoonnummer 06-40717283.

* Alle gegevens die je invult, gebruiken we alleen om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen.

Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure, zullen we je gegevens verwijderen uit onze systemen.

Solliciteer