HR Officer (32-38 uur)

Save the Children is groeiende en daarom zijn we op zoek naar een HR Officer. Als HR Officer heb je een veelzijdige rol waarbij je vraagbaak bent voor medewerkers en leidinggevenden. Je zorgt ervoor dat de uitvoering en verwerking van personele zaken op rolletjes verloopt. Je komt terecht in een gezellig en professioneel team. Ben jij op zoek naar een afwisselende baan waarin geen dag hetzelfde is? Dan komen we graag met jou in contact!

Over Save the Children:

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. 

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Omdat onze organisatie groeit zoeken wij een zelfstandige HR officer. Het HR team groeit naar 3 HR advisors en 2 HR Officers. Het team maakt deel uit van de afdeling Interne dienst en je werkt (gedeeltelijk) vanuit ons kantoor in Den Haag. 

Wat ga je doen als HR Officer?

Als HR officer ondersteun je HR in het breedste zin van het woord en overzie je het geheel. Het belangrijkste doel is om nauwkeurig te ondersteunen bij de dagelijkse HR zaken. Het is een zelfstandige en uitdagende rol met veel mogelijkheid voor ontwikkeling. Het HR team is ambitieus en gericht op een doorlopende verbetering van onze processen en dienstverlening, waarmee we onze collega’s in staat stellen te doen waar zij goed in zijn en zo bijdragen aan de doelstellingen van onze organisatie.

In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor: 

 • werving & selectie: opstellen vacatureteksten, volgen van procedures en gebruik van het personeelsinformatiesysteem (Oracle HR) met digitale werving (Taleo), verzorgen van gespreksplanning en communicatie met sollicitatiecommissie en sollicitanten; 
 • indiensttredingen: opstellen arbeidsovereenkomsten, correspondentie, actualiseren van inwerkplannen;  
 • administratie en HR-systemen: up-to-date houden, verwerking van personeelsmutaties in de interne systemen, het correct en tijdig aanleveren van gegevens voor de salarisadministratie; 
 • dossiers: aanleg en beheer van (voornamelijk digitale) personeels- en verzuimdossiers (in de portal van de Arbo dienstverlener), volgens geldende wet- en regelgeving en interne richtlijnen;
 • communicatie: beheer van de mailbox van personeelszaken, behandelen van verzoeken, verzorgen van personeelscorrespondentie;
 • advisering: vraagbaak voor medewerkers en afhandeling van vervolgacties, in afstemming met de HR Advisors en het management;

Wie ben jij?

Onze organisatie staat nooit stil en dat past bij jou! Je houdt van uitdaging en je haalt voldoening uit  het onder controle hebben van verschillende processen en krijgt energie van het werken in een dynamische organisatie.  Je bent inititatiefrijk, nauwkeurig en collegiaal. 

Wat staat er op jouw CV?

 • MBO/ HBO opleiding richting Personeel en Arbeid/ HRM;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Vaardigheden: Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend 
 • Praktisch:  Je bent gerechtigd om in Nederland te werken. 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect; 
 • Salaris natuurlijk. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 8 (minimaal € 2.817,71 en maximaal € 3.992,06) op basis van een 38- urige werkweek
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek; 
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof; 
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; 
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes; 
 •  Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst  kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?

In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:

Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 4 september op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling.
We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren. 

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij William Arink, HR Advisor, telefoonnummer 06-40717283 of via [email protected]

* Alle gegevens die je invult, gebruiken we alleen om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure, zullen we je gegevens verwijderen uit onze systemen.

Solliciteer