Manager Afdeling Lobby & Advocacy (38 uur)

Werken aan duurzame verbeteringen voor kinderen wereldwijd. Samen met én voor de toekomstige generatie. In het hart van de actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Een centrale functie in een groeiende organisatie met alle ruimte voor innovatie en initiatief.

Omdat onze huidige manager aan een nieuwe uitdaging buiten de NGO-sector gaat beginnen bieden we een prachtige functie aan voor een ervaren lobbyist en leidinggevende. Wie wil zich sterk wil maken voor kinderrechten en daarbij optrekken met een fantastisch team van ervaren lobbyisten?  

Over Save the Children:

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. 

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als Manager Lobby & Advocacy?
In deze functie geef je leiding aan de afdeling Lobby & Advocacy van Save the Children in Nederland. Onze organisatie is de afgelopen jaren snel gegroeid en onze lobby-activiteiten vormen een steeds belangrijker onderdeel van ons werk. 

Je bent in deze functie specifiek verantwoordelijk voor de volgende zaken: 

 • Dagelijkse leiding van de afdeling conform de managementstijl van Save the Children, coachend en gericht op productiviteit en tevredenheid van medewerkers; 
 • Bijdragen aan goed functioneren van het MT en strategisch meedenken over de koers van de organisatie; 
 • Identificeren en benutten van kansen voor beleidsbeïnvloeding; 
 • Vormen en onderhouden van coalities met gelijkgestemde partijen; 
 • Extern en intern relatiemanagement;
 • Ontwikkeling van de lobby & advocacy componenten in onze nationale en internationale programma’s.
   

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar iemand die zich binnen het politieke en maatschappelijke speelveld van kinderrechten als een vis in het water voelt. Een ervaren lobbyist die tastbare resultaten voor kinderen weet te boeken. Iemand die effectief sturing aan een team van professionals weet te geven en ervoor zorgt dat de afdeling goed samenwerkt, zowel binnen de organisatie als met externe samenwerkingspartners. Iemand die oog heeft voor organisatiebrede belangen en daar vanuit het MT actief aan bijdraagt.  

Wat staat er op jouw CV?

 • Afgeronde academische of HBO-opleiding, of vergelijkbaar werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan 3 jaar in een soortgelijke functie als coördinator of Manager 
 • Coachende capaciteiten / sociale vaardigheden voor het aansturen van een afdeling;
 • Resultaat gedreven, flexibele en proactieve werkhouding, ondernemingsgeest, pragmatisch en betrokken
 • Affiniteit met de OS-sector/ontwikkelingsproblematiek/kinderrechten en in staat om in een dynamische, internationale omgeving te werken
 • In staat om een netwerk op te bouwen, te onderhouden en de organisatie op een passende wijze te vertegenwoordigen
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal 
 • In staat te werken met moderne kantoor-automatiseringstoepassingen
 • Gedegen kennis van beleidsbeïnvloeding en de werkwijzen van regering, parlement, ambtenarij en relevante sociale partners 
 • Netwerker met een uitgebreid portfolio aan relaties  
 • Diplomatiek en sociaal vaardig
 • Praktisch:  Je bent gerechtigd om in Nederland te werken. 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect. Mooier werk bestaat niet; 
 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 13 (minimaal €4.376,40 en maximaal €6.547,52);
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek; 
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof; 
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; 
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes; 
 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst  kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?

In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure: 

Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan voor 23 januari 2022 op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 4 en/of 5.

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij William Arink, HR-adviseur via [email protected]

* Alle gegevens die je invult, gebruiken we alleen om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure, zullen we je gegevens verwijderen uit onze systemen.

Solliciteer nu