Medewerker lobby & advocacy (38 uur per week)

Save the Children Nederland is per direct op zoek naar een medewerker lobby & advocacy op het gebied van humanitaire hulp en ondervoeding. Heb jij kennis van en ervaring met het ontwikkelen van lobbybeleid, het uitvoeren van lobby- en advocacy activiteiten en een vlotte pen, dan ben jij wellicht de collega die we zoeken.

De organisatie:
Save the Children vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.

Plaats in de organisatie
Je vormt samen met vier andere collega’s het team Lobby en Advocacy. Je krijgt leiding van en legt verantwoording af aan de manager Lobby en Advocacy.  Je werkt nauw samen met de collega’s van de communicatie en programma-afdeling in het kantoor van Save the Children in Den Haag.

De functie
Wij zoeken een lobbyist die ons op enthousiaste en representatieve wijze kan vertegenwoordigen bij de politiek, ministeries, kennisinstellingen en andere ngo’s. Inhoudelijk zul je je o.a. bezighouden met de thema’s humanitaire hulp en ondervoeding.

Verantwoordelijkheden en taken:

 • Het binnen het team zelfstandig ontwikkelen en uitvoeren van lobby en advocacy (o.a. lobbystrategieën en schrijven van beleidsbrieven) op het gebied van humanitaire hulp en ondervoeding in goede afstemming met de collega’s van de andere afdelingen en Save the Children International.
 • Het vertalen van de resultaten uit de programma’s naar beleid en beleidsaanbevelingen
 • Het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk van relevante contacten bij politiek, overheid bedrijven en maatschappelijke organisaties
 • Vinden van steun en draagvlak voor ons werk en de organisatie Save the Children bij beleidsmakers, beslissers, politici en bedrijven
 • Het adviseren over en onderbouwen van standpuntbepalingen ten behoeve van het Management Team 
Profiel:
 • Academisch denk- en werkniveau op een voor de functie relevant gebied, aangevuld met minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Een strategische denker die de vertaling kan maken van inhoud naar communicatie voor de verschillende doelgroepen
 • Je bent diplomatiek en hebt een sterk analytisch vermogen
  • Je bent een  tactische coördinator die goed kan schakelen met zowel andere afdelingen  binnen Save the Children als andere (I)NGOs.
 • Je bent een excellente tekstschrijver  
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, kennis van het Frans is een pré
 • Kennis van de thematiek van ontwikkelingssamenwerking en kinderrechten. Kennis van humanitaire hulp en ondervoeding is een pré
 • Ervaring op het gebied van beleidsbeïnvloeding in ontwikkelingslanden
 • Proactieve, resultaat gedreven houding, creativiteit en vindingrijkheid om in te spelen op nieuwe mogelijkheden
 • Kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren
 • Woonachtig in omgeving Den Haag is een pré
 
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 
Wij bieden:
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden voor 38 uur per week.  Het betreft een afwisselende functie binnen een organisatie waarbinnen op een zelfstandige wijze zeer nauw met elkaar wordt samengewerkt.

Afhankelijk van leeftijd en werkervaring wordt de functie ingeschaald in BBRA-schaal 9/10
(min. € 2.455,66 - max. 3.852,13 bruto per maand op basis van een dienstverband van 38 uur).
 
Informatie en solliciteren:
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Riekje Camara, manager Lobby en Advocacy. Telefoon: 070 338 44 48, e-mail: [email protected]
 
Je belangstelling voor deze afwisselende functie kun je uiterlijk 20 november 2017 kenbaar maken door het sturen van een email met motivatiebrief en curriculum vitae aan [email protected]  onder vermelding van “vacature medewerker lobby en advocacy”. Brieven worden bij binnenkomst direct beoordeeld en gesprekken zullen doorlopend gepland worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.