Medewerker lobby & advocacy (kinderrechten en bedrijven) (20-38 uur per week)

Wij zijn per direct op zoek naar een medewerker lobby & advocacy op het gebied van kinderrechten en bedrijven. Heb jij kennis van en ervaring met het adviseren van bedrijven op het gebied van mensenrechten, sterke communicatieve vaardigheden en beleidsbeïnvloeding, dan ben jij wellicht de collega die we zoeken.

De organisatie:
Save the Children vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.

Plaats in de organisatie
Je vormt samen met zes andere collega’s het team Lobby en Advocacy. Je krijgt leiding van en legt verantwoording af aan de manager Lobby en Advocacy.  Je werkt nauw samen met collega’s die werkzaam zijn op het thema kinderrechten en bedrijven en je standplaats is het kantoor van Save the Children in Den Haag.

De functie
Wij zoeken een lobbyist die ons op een representatieve en overtuigende wijze kan vertegenwoordigen bij bedrijven, de politiek, ministeries, andere ngo’s en kennisinstellingen. Inhoudelijk zal je je bezighouden met de financiële sector en kinderrechten en je voornamelijk inzetten voor de verschillende Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenanten.

Verantwoordelijkheden en taken:

 • Het zelfstandig voorbereiden en uitvoeren van afspraken die voortkomen uit de verschillende IMVO convenanten waaraan Save the Children deelneemt in goede afstemming met de collega’s binnen Save the Children Nederland en Save the Children International.
 • Het zelfstandig deelnemen aan vergaderingen van de verschillende IMVO convenanten.
 • Onderzoek doen naar (risico’s op) kinderrechtenschendingen in verschillende waardenketens en de connectie met bedrijven.
 • Het mee-ontwikkelen van de kinderrechten- en bedrijvenstrategie (o.a. lobbystrategieën en stakeholderanalyses).
 • Het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk van relevante contacten bij bedrijven, politiek, overheid, maatschappelijke organisaties en andere betrokkenen.
 • Vergaren van steun en draagvlak voor ons werk en de organisatie Save the Children bij bedrijven, beleidsmakers en politici.
 • Het adviseren over en onderbouwen van standpuntbepalingen ten behoeve van het Management Team. 
Profiel:
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met de thema’s bedrijven en mensenrechten. Kennis van de financiële sector, kinderrechten, inclusief Children’s Rights and Business Principles is een pré
 • Je hebt kennis van en ervaring met beleidsbeïnvloeding
 • Academisch denk- en werkniveau op een voor de functie relevant gebied, aangevuld met minimaal 3 - 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Een strategische denker die de vertaling kan maken van inhoud naar communicatie voor de verschillende doelgroepen
 • Je bent een  tactische coördinator die goed kan schakelen met andere afdelingen binnen Save the Children (international), bedrijven, ngo’s, de overheid en andere stakeholders.
 • Je bent diplomatiek en hebt een sterk analytisch vermogen
 • Je bent een excellente tekstschrijver en overtuigend spreker
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels
 • Proactieve, resultaat gedreven houding, creativiteit en vindingrijkheid om in te spelen op nieuwe mogelijkheden
 • Kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren
 • Woonachtig in omgeving Den Haag is een pré

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 
Wij bieden:
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 6 maanden voor 20 tot 38 uur per week (afhankelijk van beschikbare financiering).  Mogelijkheid tot verlenging en verdere uitbouw van uren. Het betreft een afwisselende functie binnen een organisatie waarbinnen op een zelfstandige wijze zeer nauw met elkaar wordt samengewerkt.

Afhankelijk van leeftijd en werkervaring wordt de functie ingeschaald in BBRA-schaal 9
(min. € 2617,58 - max.  3698,34 bruto per maand op basis van een dienstverband van 38 uur). 

Informatie en solliciteren:
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Riekje Camara, manager Lobby en Advocacy.
Telefoon: 070 338 44 48, e-mail: [email protected]
 
Je belangstelling voor deze afwisselende functie kun je uiterlijk 21 juni 2018 kenbaar maken door het sturen van een email met motivatiebrief en curriculum vitae aan [email protected]  onder vermelding van “vacature medewerker lobby en advocacy”.

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Wij gebruiken je persoonsgegevens alleen voor je sollicitatie en na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens vernietigd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.