Onderzoeksstage MHPSS en klimaat

Over Save the Children
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. Save the Children zet zich al meer dan 100 jaar in voor kinderen in deze (en andere) meest kwetsbare situaties.

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 140 medewerkers.   

Over de stage
Deze zomer gaan er twee onderzoeken lopen vanuit Lobby & Advocacy team: een onderzoek naar jongerenparticipatie in klimaatbeleid & ervaringen en uitdagingen voor vluchtelingenkinderen in NL in hun toegang tot mentale gezondheidszorg en psychosociale steun (MHPSS). Beide onderzoeken zijn gebaseerd op literatuur- en kwalitatief onderzoek (zowel diepte-interviews als focusgroepen) en worden geleid door externe onderzoekspartijen. Naast inhoudelijke sturing, is Save the Children ook nauw betrokken bij de uitvoering. Hiervoor zoeken wij de ondersteuning van een stagiair, die nauw betrokken zal zijn bij de uitvoering van het onderzoek en de bijkomende ontwikkeling van communicatiematerialen, lobby producten en (advocacy) events. 

Deze stage omvat de volgende werkzaamheden:

 • Kwalitatief onderzoek uitvoeren: diepte interviews uitvoeren (samen met de onderzoeker) en uitwerken, (ondersteunen bij) dataverwerking en analyse, (ondersteunen bij) focus group discussies, eventueel redactiewerk. 
 • Vertaalslag van onderzoek naar communicatie en advocacy instrumenten (bv. briefings, petities, sociale media, (opinie-)artikelen, lobby meetings, fotoseries, bijeenkomsten). 
 • Werkervaring opdoen bij een van de grotere NGO’s in de ontwikkelingssamenwerkingssector, in het bijzonder het lobby & advocacy werk. 
 • Ervaring opdoen in het uitvoeren van kwalitatief participatief onderzoek gericht op advocacy in twee prioriteitsgebieden, namelijk MHPSS en klimaat. 

Je wordt begeleid door zowel een Senior Technical Expert als Lobby & Advocacy Adviseur

Stageperiode en -tijden: Voor een periode van 4 à 5 maanden in overlegminimaal 3 dagen in de week (werkdagen bij Save the Children zijn maandag – vrijdag).

Over jou

 • Wij zoeken een student, of pas afgestudeerde met interesse in en kennis van kwalitatief onderzoek (liefst met achtergrond in de sociale wetenschappen).
 • Je bent vaardig in geschreven en gesproken Nederlands en Engels
 • Je hebt affiniteit met kinderrechten en/of de specifieke onderzoeksthema’s 
 • Je kan idealiter met de stage starten in augustus en bent beschikbaar t/m december 2022 

Wij bieden

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect; 
 • Stagevergoeding natuurlijk (bruto stagevergoeding per maand van EUR 300,- op basis van 4/5 dagen per week, en EUR 200,- op basis van 2/3 dagen.)
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 •  Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandaardiseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?
In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 1 augustus via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. Bij voldoende sollicitaties kan de vacature eerder gesloten worden, dus reageer direct. We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren. 

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Simcha Korbee, HR Officer, via [email protected].

Als je inhoudelijke vragen hebt over de stage, kun je terecht bij Josje Beukema, L&A Advisor via 06-83665652 of [email protected]

Reageer op deze stage