Partnerships manager (38 uur per week)

Wij zijn per zo spoedig mogelijke ingang op zoek naar een Partnerships manager, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en managen van enkele grote partnerships met bedrijven.

De organisatie:
Save the Children vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.

Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telde eind 2017 in totaal 62 medewerkers (54,4 fte). Tussen deze afdelingen wordt op een aantal thema’s in zgn. clusters samengewerkt.

Plaats in de organisatie:
De Partnerships manager maakt deel uit van het bedrijvencluster en werkt onder de verantwoordelijkheid van de plaatsvervangend directeur. Standplaats is het kantoor van SCNL te Den Haag.
 
De functie:
De Partnerships manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en managen van enkele grote partnerships met bedrijven waarin het realiseren van ‘shared value’ centraal staat. Hierin verbind je de wereldwijde programma’s van Save the Children met bedrijfsactiviteiten van enkele grote ondernemingen om gezamenlijke doelstellingen te realiseren. Thematische  aandachtsgebieden daarbij zijn voedselzekerheid en gezondheidszorg.  Daarnaast ondersteun je collega’s uit het bedrijvencluster met het inbrengen van shared value elementen in de corporate partnerships die onder hun verantwoordelijkheid vallen. 

Verantwoordelijkheden en taken:

 • Stelt accountplannen samen en werkt met collega's, o.a. in het bedrijvencluster, samen om alle kansen en lopende projecten te documenteren en strategische accountplannen op te stellen; is hierin ook een belangrijke adviseur en sparringpartner voor het MT, directie en andere partnership managers;
 • Ontwikkelt samen met relevante collega’s concepten om partnerships vorm te geven en uit te bouwen; uiteraard met een goede business case als uitgangspunt.
 • Bouwt en bewaakt als relatiemanager een portfolio met hoogwaardige partners en betrekt ze bij de organisatie;
 • Schakelt in opdracht van en waar nodig samen met directie, Raad van Toezicht en het MT om nieuwe relaties aan te boren;
 • Benut nieuwe kansen, ontwikkelt plannen en systemen (zowel één op één relatiemanagement als een communicatieprogramma) en analyseert, evalueert en rapporteert de resultaten;
 • Kan activiteiten zelfstandig inrichten en hier uitvoering aan geven;
 • Bouwt een functioneel relatienetwerk op, c.q. initieert en onderhoudt zelfstandig reguliere externe contacten.

Profiel:

 • WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in werken met of bij het topsegment van het Nederlands bedrijfsleven
 • Bekend met het vakgebied van ontwikkelingssamenwerking, bij voorkeur ten aanzien van gezondheidszorg en/of voedselzekerheid
 • Kan schakelen op directie/boardroom niveau
 • Communicatief sterk, besluitvaardig en stressbestendig
 • Aantoonbaar strategisch en analytisch vermogen en denkt in oplossingen
 • Ervaring met public-private partnerships
 • Beschikt over een duidelijke strategische visie op het gebied van shared value partnerships
 • Commercieel en maatschappelijk ingesteld, ondernemend, proactief en innovatief
 • Sociaal, prettig in de omgang en representatief op 'boardroom'-niveau
 • Representatief als ‘visitekaartje’ van Save the Children.
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend
 • Kan zich inleven in verschillende doelgroepen
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Kennis van of ervaring met de sector is een pré
 • Bij voorkeur woonachtig in of in de omgeving van Den Haag
 
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 
Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.

De functie is voor 38 uur per week, voor een periode van 12 maanden met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens de salarisschalen van de rijksoverheid (BBRA), gebaseerd op een 38-urige werkweek.
 
Informatie en solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Claire van den Broek, coördinator van het bedrijvencluster. Telefoon: 070 338 44 48, e-mail: [email protected]

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Officer.
Telefoon 070 338 4448, e-mail: [email protected].

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 1 augustus 2018 kenbaar maken door het sturen van een e-mail met motivatiebrief en curriculum vitae aan [email protected], onder vermelding van “Partnerships manager”. De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 14 augustus 2018.

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.