PR & Communicatie Coördinator (32-36 uur)

Weet jij als geen ander hoe je een sterk merk kunt bouwen, hoe je op een creatieve manier de juiste doelgroep kunt inspireren, motiveren en activeren? Houd je van het organiseren van events, het (laten) ontwikkelen van communicatie uitingen die een boost geven aan onze merkstrategie?  En vind je het bovenal belangrijk dat alle kinderen ter wereld het recht hebben op een gelukkige jeugd, ongeacht waar ze geboren worden? Dan zijn wij bij Save the Children Nederland dringend op zoek naar jou!

Over Save the Children:
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. 

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. 

Wat ga je doen als PR & Communicatie Coördinator?
Binnen jouw rol als PR & Communicatie Coördinator vergoot je de zichtbaarheid van ons werk in Nederland. Je werkzaamheden dragen direct bij aan het versterken en bekender maken van ons merk. De focus van deze rol is:

 • Het zelfstandig opstellen van communicatie- en doelgroep strategieën.
 • Vertaling maken van doelgroep/vraag naar on- en offline projecten (social media, online, PR en samenwerkingen). 
 • Het ontwikkelen van communicatie concepten al dan niet in samenwerking met externe partijen.
 • In nauwe samenwerking met de Teamlead Communicatie  en de PR & Communicatie medewerker bouwen aan de merkstrategie voor Nederland.
 • Volgen van relevante marktontwikkelingen en vertalen en ontwikkelen in nieuwe communicatie en merkactivivaties.
 • Bewaken van de huisstijl- en merkrichtlijnen in alle in- en externe communicatieactiviteiten voor de consistentie van onze merkbeleving.
 • Bedenken en organiseren van events.
 • Veelvuldig samenwerken met de collega’s van de afdelingen Fondsenwerving, Lobby & Advocay en Programma’s.

Wie ben jij?
Je bent een sociale en tactische speler die goed kan schakelen met externe bureaus en verschillende interne belangen vanuit Fondsenwerving, Lobby & Advocacy of Programma’s. Initiatieven weet je creatief en gedreven om te zetten in strategische communicatieplannen/strategieen. Je bent proactief en vindingrijk. Je weet snel in te spelen op nieuwe kansen en mogelijkheden, die de zichtbaarheid van het merk versterken. Je bent servicegericht en vindt het niet erg om af en toe ’s avonds en in het weekend in actie te komen, acute rampen en noodsituaties gebeuren immers ook in het weekend en avond.

Wat staat er op jouw CV?

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je weet de vertaling te maken van doelgroep/vraag naar inhoud 
 • Je hebt kennis/ervaring met het bouwen van een merk. 
 • Kennis van ontwikkelingssamenwerking is een pré.
 • Complexe inhoud om zetten in duidelijke communicatie-uitingen, zowel in tekst als beeld is je niet vreemd.
 • Je hebt ervaring in het schrijven van pakkende copy in het Nederlands (een pré wanneer je ook vloeiend in de Engelse taal bent).
 • Je bent gewend om een huisstijl nauwkeurig te volgen en anderen erop te wijzen wanneer deze zich er niet aan houden.
 • Je hebt ervaring in het schrijven van duidelijke briefings voor creatieven.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect; 
 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 10 (minimaal €3.121,48 en maximaal €4.969,11);
 • Je komt in een super leuk communicatieteam te werken bestaande uit 6 personen;
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek; 
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof; 
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; 
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes; 
 •  Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst  kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?
In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 6 februari op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. Bij voldoende sollicitaties kan de vacature eerder gesloten worden, dus reageer direct. We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren.

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Simcha Korbee (Coördinator Werving & Selectie): [email protected].

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Nadja van Winden (Teamleider Communicatie): [email protected].

Solliciteer
>