PR- en campagne coördinator

Wegens zwangerschapsverlof is Save the Children Nederland is op zoek naar de tijdelijke invulling van de functie PR- en campagne coördinator.

 

Organisatie
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen hen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.
 
Save the Children Nederland heeft 106 medewerkers en is gevestigd in Den Haag.
 
Functie
Wij zoeken een PR en Campagne Coördinator (m/v, 36 uur p/w) met ruime ervaring in het aansturen van reclame bureau’s en creatieve teams. In de functie van PR en Campagne Coördinator heb je een belangrijke rol om de zichtbaarheid van onze organisatie te vergroten en het merk Save the Children te versterken. Het is jouw rol om op een creatieve manier het merk uit te dragen in alle bestaande en nieuw te ontwikkelen communicatieactiviteiten en samenwerkingen. De ideale kandidaat is een sterke project manager en iemand die naadloos kan schakelen tussen het bedenken van creatieve ideeën en het ontwikkelen van communicatiemiddelen. In deze functie werk je nauw samen met communicatieprofessionals, fondsenwervers, lobbyisten en programmamedewerkers.

Als PR en campagne coördinator ben je werkzaam op de afdeling Communicatie. Deze afdeling bestaat uit 8 medewerkers. Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen én uitvoeren van communicatiemiddelen, creatieve campagne concepten en ‘on-brand’- samenwerkingen om de zichtbaarheid van de organisatie te bij het algemene publiek te vergroten. Je weet de vraag van onze verschillende doelgroepen te vertalen naar concrete en inspirerende creatieve briefings voor bureau’s en bewaakt onze huisstijl- en merkrichtlijnen in alle communicatieactiviteiten in de uitvoering voor de consistentie van de merkbeleving.
 
 
Over jou :

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
  • Tenminste vijf jaar werkervaring met samenwerking met reclamebureau’s;
  • Je bent creatief;  ziet communicatiekansen waar anderen ze niet zien en weet complexe inhoud feilloos te vertalen naar heldere externe communicatie inzichten;
  • Je bent pro-actief, stressbestending, hand-on en accuraat;
  • Je bent in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je hebt een servicegerichte, flexibele en collegiale werkhouding;
  • Je hebt een sterke affiniteit met de missie van Save the Children.
     

Wij bieden
Een veelzijdige, dynamische functie in een enthousiast team met volop ruimte voor ontwikkeling.
 
De functie is voor 36 uur per week, voor een periode van 4 maanden voor de maanden maart t/m juni 2021 met mogelijk verlening. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 9 , gebaseerd op een 36-urige werkweek. De functie kan ook middels een ZZP overeenkomst worden vervuld.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.
Als u solliciteert bij Save the Children, gaat u ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen.
 
 
Informatie en solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Linda Sinac, Manager Communicatie .
Telefoon: 070 338 44 48, email: [email protected]

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor. Telefoon 070 338 4448, [email protected].

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 12 februari kenbaar maken door het sollicitatieformulier via deze link in te vullen. Sollicitaties die op een andere manier bij ons zijn binnengekomen, nemen we niet in behandeling.  

De eerste gespreksronde staat gepland op 18 en 22 februari. 

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud aan positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature op LinkedIn