Relatiemanager Bijzondere giften (medior functie)

Save the Children is op zoek naar een relatiemanager met ervaring met major donor (€10.000+) fondsenwerving en nalatenschappen marketing om ons team te versterken.

De organisatie
Save the Children vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.

Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telde eind 2017 in totaal 62 medewerkers (54,4 fte). Tussen deze afdelingen wordt op een aantal thema’s in zgn. clusters samengewerkt.

Save the Children heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in de groei van inkomsten uit de particuliere markt en heeft hiervoor succesvolle programma’s opgesteld. Om deze interessante ontwikkelfase verder vorm te geven zijn wij op zoek naar medewerkers die mee willen groeien en bij willen dragen aan een dynamische organisatie.

Plaats in de organisatie
De afdeling Fondsenwerving bestaat uit de teams individual donors, philantropy, partnerships en marketing operations en is verantwoordelijk voor inkomsten uit privé donateurs, fondsen en bedrijven. Je krijgt leiding van en legt verantwoording af aan de manager van de afdeling Fondsenwerving. Je standplaats is het kantoor van Save the Children in Den Haag. Op dit moment bouwen wij aan een nieuw en zeer ambitieus team Philantropy om de grote giften werving naar een hoger niveau te tillen. Het team zal bestaan uit twee senior partnerships manager en 1 medior relatiemanager.

De functie
Wij zoeken een collega die zowel relaties één-op-één aanboort en onderhoudt als ook multimediale en direct marketing activiteiten kan inzetten om nieuwe en bestaande donateurs te enthousiasmeren over ons werk met als doel bij te dragen aan onze groeiambities en zo nog meer kinderen wereldwijd te kunnen bereiken.

Verantwoordelijkheden en taken

 • Je onderhoudt relaties met particulieren met als doel deze te voorzien van de (op maat gemaakte) informatie en interactie waar zij behoefte aan hebben.
 • Vanuit de overall fondsenwervende partnership en relatie management strategie, stel je deelplannen op en voert deze uit voor werving en behoud van grote gevers en nalatenschappen pledgers.
 • Je zorgt voor de juiste keuzes in programma- en projectvoorstellen voor jouw doelgroepen en relaties om de match met een donor te vinden, en je bent verantwoordelijk voor het resultaat daarvan en de tevredenheid van onze donoren.
 • Je identificeert in samenwerking met de partnerships manager potentiële nieuwe relaties in het bestand van Save the Children, in het relatienetwerk van de organisatie en, al dan niet via intermediairs, daarbuiten.
 • Je bouwt aan een relevant netwerk van intermediairs (waaronder notarissen en private banking).
 • Je signaleert en benut nieuwe kansen, ontwikkelt plannen en systemen (zowel één op één relatiemanagement als een communicatieprogramma) en monitort de resultaten door middel van analyse, evaluatie en rapportages.
 • Je werkt met (financiële) targets en rapporteert daar regelmatig over, inclusief beheer van het budget van specifieke acties en je evalueert de kwaliteit en het rendement van activiteiten.
Profiel
 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau.
 • Je bent een relatiemanager met ten minste 3 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiemanagement bij een goed doel, filantropische instelling of een andere relevante omgeving.
 • Je haalt energie uit het dagelijks onderhouden van relaties en de samenwerking met filantropen.
 • Je beschikt aantoonbaar over ervaring met het aansturen van externe partijen en leveranciers.
 • Je bent een netwerker, communicatief sterk, besluitvaardig en stressbestendig.
 • Je hebt aantoonbaar een goed ontwikkeld analytisch vermogen en je denkt in oplossingen.
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.

Als internationale organisatie werken wij nauw samen met onze Save the Children collega’s in andere landen. Hierdoor krijg je de kans om informatie uit andere markten te delen, workshops bij te wonen en internationaal te werken.

De functie is voor 32-38 uur per week, voor een periode van 12 maanden met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens de salarisschalen van de rijksoverheid (BBRA), gebaseerd op een 38-urige werkweek.

Informatie en solliciteren
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Chris Ochtrup, relatiemanager Philantropy.
Telefoon: 070 338 44 48, e-mail: [email protected].

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Officer.
Telefoon 070 338 4448, e-mail: [email protected].

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 21 september 2018 kenbaar maken door het sturen van een e-mail met motivatiebrief en curriculum vitae aan [email protected], onder vermelding van “Relatiemanager Bijzondere giften”. De eerste gespreksronde staat gepland op donderdag 4 oktober 2018.

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.