Relatiemanager Middle Donors & Periodiek Schenkers

(32-38 uur per week)

Over Save the Children

Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, oorlog en natuurrampen. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.

Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telt op dit moment ongeveer 80 medewerkers.   

Over de functie: 
Deze functie valt onder team Donateurs; het team dat verantwoordelijk is voor het behouden en upgraden van onze bestaande donateurs. Daarnaast werk je veel samen met collega’s van het team Partnerschappen en Filantropie, dat zich richt op grote accounts en één op één relatiemanagement. De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag. 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor: 

 • Het opzetten, implementeren en optimaliseren van een Middle Donor programma voor zowel particuliere relaties, als bepaalde MKB-bedrijven
 • Het bevorderen en verder uitbouwen van Periodiek Schenken
 • De naadloze aansluiting van deze programma’s op overige activiteiten en disciplines binnen de afdeling Fondsenwerving 

 

De functie van relatiemanager middle donors & periodiek schenkers is een nieuwe rol en biedt ruimte voor ondernemerschap. Er ligt een strategisch en operationeel plan voor je klaar, maar er is volop ruimte en gelegenheid om je eigen ideeën en ervaring in te brengen. In deze veelzijdige functie werk je nauw samen met kanaaleigenaren en projectmanagers in team Donateurs, maar bouw je tegelijkertijd ook bruggen naar de doelgroep eigenaren van bedrijven, grote gevers en nalatenschappen.

Jij beschikt over brede kennis van en inzicht in de markt, snapt hoe diverse disciplines binnen een fondsenwervende afdeling werken en weet als geen ander hoe hier tussen te laveren. Je bent ambitieus in het nastreven van je eigen doelstellingen, maar hebt tegelijkertijd oog voor het grotere plaatje en de belangrijke rol die jouw doelgroep en programma hierbinnen vervult.

Over jou:

Je hebt 

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie 
 • Kennis van marketing en fondsenwerving in een goede doelen omgeving  
 • Kennis van fondsenwervingskanalen w.o. e-mail, direct mail en telemarketing en de processen rondom werving, development en behoud
 • Ervaring met één op één relatiemanagement 

Je beschikt over

 • HBO+ werk- en denk niveau
 • Kennis over communicatie, mass marketing, één op één relatiemanagement en events 
 • Kennis over en ervaring met Salesforce is een pré
 • Ondernemersgeest 

 

Je bent

 • Een teamspeler 
 • Communicatief sterk en besluitvaardig 
 • Zelfstandig in het inrichten van en uitvoering geven aan je plannen en activiteiten
 • Cijfermatig sterk en oplossingsgericht
 • Gestructureerd en hebt oog voor details, accuraat 
 • Commercieel, proactief en creatief
 • Representatief 
 • Gezien het internationale karakter van onze organisatie is een goede beheersing van het Engels (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk;
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken
 • Woonachtig in de omgeving van Den Haag is een pré

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen. 

Wij bieden:

De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. 

De functie is voor 32-38 uur per week, voor een periode van 1 jaar met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 9, (minimaal 2824,67 en maximaal 3990,93 bedrag) gebaseerd op een 38-urige werkweek.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Informatie en solliciteren: 

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Riegen,  Teamleider Donor Retention, Development & Service | Afdeling Fondsenwerving.
Telefoon: 070 338 44 48, email: [email protected]

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor. Telefoon 070 338 4448, [email protected]

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 10 augustus kenbaar maken door het invullen van het sollicitatieformulier

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aanpassing sollicitatieproces i.v.m. het Corona-virus 

Save the Children volgt de adviezen van het RIVM m.b.t. het Corona-virus. Daarom werken de medewerkers van Save the Children grotendeels vanuit huis. Ook onze sollicitatiecommissie werkt vanuit huis. Je kunt blijven solliciteren op onze vacatures en sollicitatieprocedures blijven doorgaan. Alleen vinden sollicitatiegesprekken tijdelijk via videoverbindingen plaats.