TeamUp begeleider voor TeamUp in regio Noordoost Nederland 16-18 uur per week

“Ik zou willen dat iedereen meedoet aan TeamUp, want ik zie dat de activiteiten goed voor iedereen zijn. De sfeer is goed, ik zie iedereen met een glimlach op hun gezicht en veel lachen.” – Ahmed doet wekelijks mee aan TeamUp: sporten, spelen en bewegen voor gevluchte kinderen. Spelenderwijs leren zij omgaan met emoties zoals angst en stress en krijgen meer vertrouwen in zichzelf, anderen en de toekomst. 

De sport, spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp worden wekelijks gegeven door vrijwilligers op (nood)opvanglocaties door het hele land. Op een aantal locaties lukt het niet om een stabiel team te vormen met alleen vrijwilligers. Daarom zoeken we in Noordoost Nederland een tweede betaalde TeamUp begeleider zodat er elke week sessies voor de kinderen kunnen zijn!  

TeamUp is een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child en is actief binnen opvanglocaties en nieuwkomersscholen. 

Over Save the Children: 
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen, en daarmee de toekomst van onze samenleving, te verbeteren. 

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als TeamUp begeleider?
Als TeamUp begeleider versterk je met je teamgenoten het mentale welzijn van gevluchte kinderen door sport, spel en beweging en maakt je écht een verschil. Binnen het team ben je het eerste aanspreekpunt voor de regiocoördinator. 

Jouw belangrijkste taken:

 • TeamUp sport-, spel en beweegactiviteiten organiseren en faciliteren voor kinderen van 6-17 jaar.
 • Op drie of vier opvanglocaties voor asielzoekers TeamUp uitvoeren op dinsdag, woensdag en donderdag. De werktijden variëren en zijn buiten schooluren (middag en begin van de avond), voorbereiding kan deels in de ochtend zijn. Elke locatie heeft een eigen team met vrijwilligers. Op dit moment gaat het om de locaties: Emmen, Ter Apel en Zweeloo. Op elke locatie werk je met samen met je directe TeamUp collega en vrijwilligers. Elk team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 TeamUp begeleiders.
 • Je regelt de administratieve taken van de teams, zoals de aanwezigheidslijst en het schrijven van evaluaties.
 • Je verwelkomt nieuwe vrijwillligers en maakt ze wegwijs op locatie.
 • Met je teams draag je bij aan de kwaliteit van implementatie en uitvoer van TeamUp zoals de methode is ontwikkeld, inclusief aansluiten van de sessies bij behoeften van de kinderen (thema's).
 • Met je teams heb je ook een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en geeft zo nodig door of kinderen gespecialiseerde hulp nodig hebben.

Wie ben jij?
Jij hebt een energieke persoonlijkheid, houdt van bewegen en wordt blij van het werken met kinderen en jongeren. Je bent een teamplayer en flexibel. De locaties, samenstelling van een team met vrijwilligers kunnen tijdens de contractperiode veranderen. Als je nog niet bekend met TeamUp krijg je een uitgebreide training om de methode eigen te maken. 

Wat staat er op jouw CV? 

 • Werkervaring of een opleiding/studerend op het gebied sport en beweging, onderwijs, psychomotorische therapie op minimaal MBO4-niveau. 
 • Je beheerst de Nederlandse (minimaal A2 niveau) en Engelse taal voldoende om te kunnen samenwerken; het spreken van andere talen is een pré (m.n. talen die de kinderen binnen de opvang spreken, zoals Turks, Arabisch, Farsi, Tigrinya). 
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken.
 • Bezit van een rijbewijs is handig.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Betekenisvol werk: wat jij doet, helpt duizenden kinderen in Nederland.
 • Salaris natuurlijk. Je krijgt een tijdelijk contract. In overleg wordt dit dienstverband of zzp contract. De functie wordt ingeschaald in schaal 7 (minimaal €2.843,34 en maximaal €3.670,76  per maand o.b.v. een 38-urige werkweek);
 • Je reiskosten worden volledig vergoed;
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes;
 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, is dat in eerste instantie voor een periode van 6 maanden. Afhankelijk van de uitkomsten van de pilot en situatie op de opvanglocaties waar je werkzaam bent, kan dit verlengd worden.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children? 
In Nederland werk je samen met ongeveer 160 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie. Dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is, juist niet! Wij zorgen dat ieders stem, net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden, gehoord wordt. We vinden het belangrijk dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan uiterlijk 4 oktober 2023 op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. 

Bij voldoende sollicitaties kan de vacature eerder gesloten worden, dus reageer direct.         
We proberen binnen 2 weken na sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren. 
Bij gelijke geschiktheid hebben TeamUp vrijwilligers en interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. 

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Jantsje Koopman, email: [email protected]. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Simcha Korbee (coördinator Werving & Selectie): [email protected]

Solliciteer
>