Medewerker donateursservice (38 uur)

Save the Children is per 1 januari 2018 op zoek naar een gedreven collega om het team Marketing Operations binnen de afdeling Fondsenwerving te komen versterken. Je bent het eerste en primaire aanspreekpunt voor onze supporters en coördineert de één-op-één communicatie met donateurs. Daarnaast ontwikkel je nieuwe werkwijzen, richt je processen in en bewaak je processen om steeds beter en sneller onze donateurs van dienst te zijn. Je krijgt duidelijke KPI’s over het afhandelen van klachten, het tijdig en zorgvuldig beantwoorden van vragen en het terugkoppelen van inzichten vanuit onze supporters aan je fondsenwerving- en communicatiecollega’s.

De organisatie
Save the Children is ‘s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie met programma’s in 124 landen. Ruim 27.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om medische zorg, kwalitatief goed onderwijs en betere leefomstandigheden te realiseren voor kinderen.
 
Save the Children geeft in de hele wereld kinderen een gezonde start, de kans om te leren en we beschermen ze tegen onrecht en gevaar. Wij doen wat nodig is om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren. Niet alleen in geval van nood, maar elke dag weer.
 
Plaats in de organisatie
De afdeling Fondsenwerving werkt nauw samen met onze collega’s binnen het Nederlandse kantoor en wereldwijd en heeft als doel middelen ter beschikking te krijgen om onze wereldwijde ambities voor kinderen waar te maken. De afdeling bestaat uit professionals vanuit verschillende disciplines en doet zowel direct marketing op de consumentenmarkt als één-op-één (relationele) werving.
 
De functie
Wij zoeken een kandidaat die al ervaring heeft in een ‘customer service’ functie of een pittige starter met een oog voor detail en kwaliteit. Sowieso zoeken we iemand die de potentie heeft om mee te groeien met de ambities van de organisatie.
 
Dat je servicegericht en dienstverlenend bent, spreekt voor zich. Geen vraag door een donateur gesteld is je te veel, je kan daar snel en handig op inspelen en bezorgt mensen daarmee een optimale klantbeleving. Dat kan via e-mail of per telefoon, dus een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift is essentieel. En je houdt een vinger aan de pols van alles wat er in de organisatie speelt om continu supportersbelangen te vertegenwoordigen.
 
Wat doe je?

 • Je beheert de servicedesk en geeft binnen 24 uur antwoord op alle vragen: telefonisch, e-mail, post en eventueel via webcare en live chat.
 • Je handelt bijzondere verzoeken af via de telefoon i.s.m. een extern callcenter.
 • Je schrijft, beheert en verbetert continu ‘FAQ’s’ om efficiënt en actueel antwoord te kunnen geven op de vragen die we dagelijks krijgen.
 • Je ontwikkelt een 24/7 servicesysteem om te zorgen voor consequente afhandeling van alle verzoeken.
 • Je stuurt alle servicemedewerkers aan (intern en extern) en zorgt voor trainingen, procesverbetering, budgetbeheer en evaluaties met als doel een ‘best in class’ serviceverlening aan onze supporters en het publiek.
 • Je zorgt dat alle verzoeken en klachten structureel en consequent gedocumenteerd worden en weet daar duidelijke KPI’s aan te hangen.
 • Je ondersteunt de afdeling Fondsenwerving op het gebied van acties, events en bij het versturen van mailingen.
 
Wie ben jij:
 • Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau en je kunt snel leren en je dingen ‘eigen’ maken.
 • Je hebt een zeer positieve instelling en zoekt continu naar verbetering.
 • Je beschikt over een ondernemingsgeest en commercieel inzicht en je bent analytisch én strategisch sterk: je kan op verschillende niveaus communiceren om zo een actieve voortrekkersrol te vervullen.
 • Je begrijpt de processen rondom klant- of donateursservice.
 • Je hebt een sterke focus op details en je bent accuraat.  
Wij bieden jou:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. De functie is voor 36-38 uur per week. De beloning is marktconform binnen de sector en sluit aan bij leeftijd en werkervaring en (BBRA schaal 7, een max van 2.886 euro).
 
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Reageren:
Word jij blij van bovenstaande functie en denk je dat jouw bijdrage een verschil kan maken? Stuur dan uiterlijk 10 november 2017 een e-mail met je CV en motivatiebrief naar [email protected].

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.