Lees hier het kinderboek Maha en de kleine kameel. Een boek over hoop voor de toekomst en elkaar helpen om dat te bereiken.

Dit boek is gebaseerd op het verhaal van Mahadiya

Mahadiya is 13 jaar en zit in groep 8. Ze woont in een afgelegen dorpje in Ethiopië en wil later heel graag ingenieur worden. Door de coronapandemie kan zij, samen met miljoenen andere kinderen op de wereld, niet meer naar school. Gelukkig bestaat er in Ethiopië de Kamelenbibliotheek die les- en leesboeken naar de meest onbereikbare plekken brengen. Zoals Mahadiya's dorp. Zo zorgen lokale medewerkers van Save the Children ervoor dat meer dan 22.000 kinderen zelfs op de meest onbereikbare plekken in Ethiopië toegang hebben tot goed onderwijs.

Lees het online boek

Wat wil jij later worden? Die vraag krijgt ieder kind, toch? Op school, van ouders of van vriendjes en vriendinnetjes. Helaas is die vraag voor miljoenen kinderen op de wereld, door gebrek aan onderwijs, niet vanzelfsprekend. Ik hoop dat u met veel plezier dit verhaal van Maha en de Kleine Kameel (voor)leest en vooral ook doorvertelt. Want ieder kind heeft recht op een gelukkige jeugd. Waar ook ter wereld.

Lees het online boek

Doe mee en win 1 van de 10 boeken

Wil jij kans maken op een van onze hardcopy exemplaren van Maha en de Kleine Kameel? Dat kan! Wij verloten 10 exemplaren van het boek.
Doe mee aan de verloting

Help ons om kinderen op de meest onbereikbare plekken te laten leren. Wat er ook gebeurt. Zodat zij de hoop houden voor een gelukkige toekomst.

Doneer nu!