Zing jij met ons mee?

Met één been op de stoep...

Liedjeswedstrijd en sponsorloop

Voor veel kinderen in andere landen is goed onderwijs niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert Save the Children op 16 mei 2021 een sponsorloop en die lopen we met één been op de stoep, en één been in de goot. Net als in het Kinderen voor Kinderen-liedje. Omdat het liedje al meer dan 30 jaar oud is, heeft het liedje wel een nieuwe tekst nodig: en daar hebben we jouw hulp voor nodig! Wie weet zingen we jouw tekst dan wel tijdens de sponsorloop.

Wedstrijd: schrijf een nieuwe songtekst

“Ik loop met één been op de stoep, en één been in de goot!” Kennen jullie dat liedje nog? Het werd 33 jaar geleden gezongen door Kinderen voor Kinderen. Wij dagen alle scholen van Nederland nu uit om een nieuwe versie van dit lied te maken. Het winnende lied zullen we met zijn allen zingen tijdens een speciale sponsorloop op 16 mei 2021. Want die gaat ook met ‘één been op de stoep, en één been in de goot!’

Hoe doe ik mee?
Ga met je klas aan de slag en luister het bekende liedje nog eens goed. Kunnen jullie daar een leuke nieuwe tekst op maken? Vast wel! Pak pen en papier en wees zo creatief mogelijk.

Wanneer moet je de songtekst bij ons inleveren?
Je songtekst kun je voor 1 november sturen naar [email protected]

Wat kun je winnen?

  • Het liedje wordt tijdens de sponsorloop op 16 mei 2021 gezongen tijdens de sponsorloop
  • We kiezen de mooiste versie uit en die wordt opnieuw ingezongen. Door wie? Dat blijft nog even geheim
  • Een jonge ontwerper die op de dag van de sponsorloop jullie sportschoenen pimpt

Ben je leerkracht?

Wie weet wint jouw klas wel de actie en wordt de winnende songtekst gezongen door een bekende artiest. Je vindt alle informatie over de actie op deze website. In samenwerking met Kidsweek in de Klas is er ook een speciaal lespakket gemaakt met ondermeer een lesinstructie. 

Sponsorloop 16 mei 2021

Wil je meedoen aan de sponsorloop? Schrijf je nu dan alvast in

Meer informatie
Wil je meer weten over deze actie? Stuur dan een e-mail naar [email protected].
 
Save the Children
Save the Children zet zich dagelijks in voor kinderen die hulp nodig hebben. Ze beschermen kinderen tegen nare dingen, zoals misbruik of uitbuiting. En zorgen ervoor dat kinderen naar school kunnen.