Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Eva de Vries: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

Verklaring Save the Children over gebruik naam in niet door ons geïnitieerde campagnes

22 OKT 2020
Save the Children is een internationale, humanitaire organisatie die zich al meer dan 100 jaar inzet voor de rechten van kinderen. Save the Children werkt in 120 landen met lokale hulpverleners.
Lees meer

‘Kabinet laat IMVO-wetgeving over aan Europese Unie’

22 OKT 2020
Het kabinet laat voorlopig de IMVO-wetgeving over aan de EU. De toekomst van de pas aangenomen Wet Zorgplicht Kinderarbeid (WZK) is hierdoor onzeker. Save the Children is teleurgesteld.
Lees meer

Duizenden kinderen op de vlucht door escalerende geweld in Nagorno-Karabach

12 OKT 2020
Save the Children maakt zich ernstige zorgen over de situatie van duizenden kinderen die naar Armenië zijn gevlucht vanwege het oplaaiende geweld in Nagorno-Karabach.
 
Lees meer

Europese Unie: Kinderen zijn de echte kinderexperts

09 OKT 2020
De EU roept de hulp in van kinderen om zo van Europa een betere plek voor kinderen te maken. Save the Children ontwikkelde een enquête om de mening van jongeren en kinderen te peilen.
Lees meer

Jongerenambassadeur Rasha vertelt op tv over belang mentale zorg

07 OKT 2020
Rasha (18)komt uit Syrië en weethoe belangrijk het is om na traumatische ervaringen de juiste hulp te krijgen. 7 oktober praat zij daarover met minister Kaag in het tv-programma De Vooravond.  
 
Lees meer

500 lege stoelen voor vluchtelingenkinderen Moria

29 SEP 2020
De Coalition of the Willing waar Save the Children deel van is, biedt vandaag een petitie aan om 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen uit de Griekse kampen opvang te bieden in Nederland.
 
Lees meer