Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Helma Maas: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

Gezondheid van kinderen in gevaar door cholera-uitbraak

23 SEP 2022
Duizenden kinderen in Oost- en Noord-SyriĆ« lopen het risico op cholera, veroorzaakt door watertekorten, conflicten en het gebruik van verontreinigd water uit de rivier de Eufraat. 
Lees meer

Yezidi kinderen leven acht jaar na genocide nog steeds in angst

22 SEP 2022
Acht jaar geleden werden ongeveer 400.000 Yezidi’s door ISIS gevangengenomen, gedood of gedwongen te vluchten uit hun voorouderlijk thuisland in Sinjar, in Noord-Irak. Het leven van vele kinderen werd verwoest. Zij mogen niet worden vergeten.  
Lees meer

Gezin dat elkaar verloor tijdens de burgeroorlog in Zuid-Soedan na jaren herenigd

21 SEP 2022
Voor de internationale dag van de vrede lichten wij een verhaal uit, waarin het belang van deze dag te zien is. Elk kind heeft het recht om in alle rust zijn of haar toekomst op te bouwen. Zo ook de negenjarige Awel. 
Lees meer

Jemen: voorkomen is beter dan genezen

21 SEP 2022
Het gebeurt niet dagelijks dat een minister naar Jemen reist. Afgelopen week bezocht de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher het land. 
Lees meer

Reactie op Miljoenennota: vijf aanbevelingen om armoede onder kinderen te verminderen

21 SEP 2022
Save the Children vindt dat meer geld voor ‘arme’ ouders niet genoeg is om armoede onder kinderen te verminderen. Het kabinet moet verdergaande maatregelen nemen. 
Lees meer

Hulp van Save the Children na overstromingen in Pakistan in volle gang

19 SEP 2022
Save the Children is de eerste internationale NGO die toestemming heeft gekregen om hulp te verlenen in Pakistan, waardoor we snel actie konden ondernemen. Tot nu bereikten we 27.283 mensen, waaronder  13.259 kinderen. 
Lees meer