Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichters:

Helma Maas

Jos de Voogd

Laatste nieuwsberichten

Wereldwaterdag: Save the Children zorgt voor toegang tot water en hygiëne in Pakistan

22 MRT 2023
Pakistan werd in september 2022 verwoest door de zware overstromingen, waardoor bijna een derde van het land onder water kwam te staan. De watervoorziening en sanitaire infrastructuur in grote delen van het land werden vernietigd.
Lees meer

Dagboek: Een bezoek aan Roj kamp (Deel 2)

20 MRT 2023
Roj kamp is opgedeeld in twee gebieden: een hoofdkamp en een uitbreiding die later is toegevoegd. Het merendeel van de bewoners zijn buitenlandse vrouwen en kinderen, maar er wonen ook wat Irakese en Syrische gezinnen.
Lees meer

Dagboek: Save-collega's Anne & Caroline bezoeken kinderen in Noordoost-Syrië (deel 1)

17 MRT 2023
“Ik ben overtuigd: met onze hulp werken kinderen aan hun toekomst”
Lees meer

12 jaar oorlog in Syrië: zo biedt Save the Children hulp

15 MRT 2023
Het is vandaag twaalf jaar geleden dat het conflict in Syrië begon. Het aanhoudend geweld heeft een enorme impact op het mentale welzijn van kinderen, dat geldt zeker ook voor de jongens en meisjes die ontheemd zijn en in kampen leven. 
Lees meer

Robert is vrijwilliger bij TeamUp: “Ik weet dat TeamUp de kinderen blij maakt”

09 MRT 2023
Uit ons onderzoek 'Safe for Some' blijkt dat er een groot verschil is in behandeling van de EU en haar lidstaten tussen Oekraïense en niet-Oekraïense vluchtelingen. Save the Children is er voor alle kinderen. Zo ook bij TeamUp.  
Lees meer

Hoe Eglantyne Jebb ervoor heeft gezorgd dat kinderen rechten hebben

08 MRT 2023
Wist jij dat er dankzij Eglantyne Jebb kinderrechten zijn? Hoewel veel mensen het kinderrechtenverdrag wel kennen, weten weinig mensen van het bestaan van deze bijzondere vrouw. Daar willen wij verandering in brengen.
Lees meer
>