Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichters:

Helma Maas

Jos de Voogd

Laatste nieuwsberichten

Palestijnse kinderen krijgen stelselmatig te maken met mishandeling en moord

21 SEP 2023
Er zijn in 2023 meer dan 38 Palestijnse kinderen gedood door geweld van Israëlische troepen. Ten minste 6 Israëlische kinderen zijn dit jaar omgekomen. Wij roepen Israël en de Palestijnse autoriteiten op om dit geweld te stoppen.   
Lees meer

Miljoenennota kabinet lost noodsituatie kwetsbare kinderen niet op

19 SEP 2023
De aankondigingen tijdens Prinsjesdag baren ons grote zorgen. De meest kwetsbare kinderen worden in de nieuwe begroting over het hoofd gezien.
Lees meer

Een gezonde en duurzame wereld is een kinderrecht

18 SEP 2023

Overheden moeten erkennen dat niets doen aan de klimaatcrisis een schending van de rechten van het kind is. Ze moeten actie ondernemen om milieuvervuiling en klimaatverandering te bestrijden, zo heeft het VN Kinderrechtencomité bevestigd.

Lees meer

World Clean Up Day: Shorely doet er alles aan om recycling onder de aandacht te brengen

16 SEP 2023
De zestienjarige Shorely woont in Colombia met haar familie. Ze merkt veel van klimaatverandering. In haar stad, die omgeven wordt door natuur, wordt overal vuilnis gedumpt. Ze doet er alles aan om haar omgeving schoon te houden. 
Lees meer

Televisie-uitzending voor Marokko

15 SEP 2023
Op vrijdag maken de omroepen VPRO en BNNVARA een speciale televisie-uitzending ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ‘Samen voor Marokko’ wordt om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1.
Lees meer

Hoogste aantal vluchtelingen ter wereld in Soedan: “De passiviteit van de wereld heeft grote gevolgen”

13 SEP 2023

Zeker 7,1 miljoen mensen, inclusief 3,3 miljoen kinderen, zijn ontheemd, vanwege de oorlog in Soedan. Dit is het hoogste aantal ter wereld. Toch komt er weinig hulp vanuit andere landen.  

Lees meer
>