Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Helma Maas: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

‘Saudi-Arabische coalitie krijgt wederom vrijbrief voor kindermoord Jemen’

23 JUN 2021
Volgens de VN werden er in 2020 194 kinderen gedood of verminkt als gevolg van de oorlog in Jemen. Maar de VN laat na de daders tot verantwoording te roepen.
Lees meer

Gestrand, staatloos, vastgehouden: 700.000 Rohingya-kinderen in Azië zijn rechteloos

17 JUN 2021
Meer dan 700.000 Rohingya-kinderen in heel Azië worden geconfronteerd met ernstige discriminatie. Hun meest elementaire rechten worden hen onthouden.
Lees meer

‘Kinderarbeid toegenomen door gevolgen covid-19’

11 JUN 2021
Voor het eerst sinds 20 jaar is het aantal kinderen dat slachtoffer is van kinderarbeid gestegen. Een zorgwekkende ontwikkeling. Daarom lanceren we een campagne om mensen bewust te maken van de problematiek rondom kinderarbeid. Want kinderarbeid moet structureel aangepakt worden.
 
Lees meer

‘Niet ouders, maar kinderen moeten direct aanspraak kunnen maken op kinderbijslag’

08 JUN 2021
Het systeem van sociale voorzieningen en toeslagen zoals de kinderbijslag of het kindgebonden budget moet op de schop, zodat kinderen daadwerkelijk profiteren van sociale zekerheid.
Lees meer

Einde aan geweld is nog geen einde aan nachtmerries

21 MEI 2021
In elf dagen van geweld zijn minstens 65 Palestijnse kinderen in Gaza en twee Israëlische kinderen gedood, en zijn 51 scholen in Gaza en drie scholen in Israël beschadigd.
Lees meer

Artiesten komen in actie voor Giro 555 via nieuw platform ‘555Live.nl’

20 MEI 2021
Waylon, Kenny B, Danny Vera, Trijntje Oosterhuis, Naaz en andere artiesten komen op 555live.nl belangeloos in actie voor Giro555.
Lees meer