Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Helma Maas: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

Save the Children biedt noodhulp na aardbeving in Indonesië

23 NOV 2022
Tientallen kinderen zijn gewond en meerdere kinderen overleden nadat een krachtige aardbeving meer dan 80 scholen heeft beschadigd terwijl de lessen aan de gang waren op het Indonesische hoofdeiland Java. Save the Children biedt noodhulp. 
Lees meer

De VN moet onmiddellijke actie ondernemen om kinderen in Iran te ondersteunen

22 NOV 2022
Save the Children roept de VN-Mensenrechtenraad op om berichten over het doden, verminken en vasthouden van honderden kinderen in Iran krachtig te veroordelen. Ook roept Save the Children op om hier onafhankelijk onderzoek naar te doen. 
Lees meer

Internationale Kinderrechtendag: bescherm kinderen op de vlucht

20 NOV 2022
Tijdens zijn vlucht werd Javed mishandeld door politie, aangevallen door een hond en verloor hij een vriend. Dit is geen alleenstaande gebeurtenis. In 2021 waren er bijna 24.000 ernstige schendingen van kinderrechten in conflictgebieden.  
Lees meer

Somalische families rouwen om hun kinderen: “Ik sta in brand”

18 NOV 2022
In Somalië is één begraafplaats gevuld met de lichamen van 230 kinderen. Ze zijn allemaal overleden aan ondervoeding.
Lees meer

Laat de kinderen in Somalië en Pakistan niet onze klimaatrekening betalen

17 NOV 2022

De toekomst van vele kinderen staat op het spel, dankzij het consumptiepatroon in het westen. Tijd voor een schadevergoeding én gedragsverandering.

Lees meer

Medewerker Anne Marie Kueter bezocht onze projecten in Afghanistan

16 NOV 2022
Toen de Taliban in augustus vorig jaar de macht overnamen in Afghanistan, zijn veel organisaties uit dat land vertrokken. Save the Children is gebleven en probeert er, onder complexe omstandigheden, het leven van kinderen dragelijk te houden. 
Lees meer