Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Helma Maas: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

Kinderen sterven op weg naar ziekenhuis

20 JAN 2022
Honger eist steeds meer jonge kinderlevens. Artsen van een kinderziekenhuis in het noorden van Afghanistan rapporteerden dat in december ongeveer 40 ernstig ondervoede kinderen stierven op weg naar medische hulp.
Lees meer

Tonga: Minstens 28.000 kinderen getroffen door gevolgen vulkaanuitbarsting

19 JAN 2022
De omvang van de schade na de vulkaanuitbarsting en tsunami worden steeds duidelijker. Ten minste drie mensen zijn omgekomen en 50 huizen zijn verwoest.
Lees meer

Na tsunami in Tonga, nu zorgen over ongezonde lucht door asdeeltjes

17 JAN 2022
De as en rook die de Hunga Tonga-Hunga Ha'apai-vulkaan in de zee voor Tonga uitstoot, zorgen de komende weken voor een hele ongezonde luchtkwaliteit. Kinderen hebben daar heel veel last van.
Lees meer

Stop de ergste hongersnood van deze eeuw

13 JAN 2022
Volgens de VN zullen dit jaar 274 miljoen mensen afhankelijk zijn van noodhulp. Het rapport dat de VN hierover uitbracht laat zien dat het vooral de voedselonzekerheid is die tot die grote behoefte aan noodhulp leidt.
 
Lees meer

Twee op de drie Afghaanse kinderen heeft hulp nodig

12 JAN 2022
Volgens nieuwe VN-cijfers hebben twee op de drie kinderen,  – dat betekent meer dan 13 miljoen kinderen - in Afghanistan dringend levensreddende hulp nodig.
Lees meer

Kinderen Oeganda na 2 jaar weer naar school

12 JAN 2022
Hiermee komt een einde aan de langste schoolsluiting ter wereld. De Inhaalclubs van Save the Children moeten leerachterstand en schooluitval voorkomen.
 
Lees meer