Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Helma Maas: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

‘Door regering in de steek gelaten kinderen kwijnen weg in Syrische kampen’

23 SEP 2021
De rijkste landen ter wereld slagen er niet in om kinderen te repatriëren die vastzitten in kampen in noordoost Syrië, volgens een nieuw rapport van hulporganisatie Save the Children. 
Lees meer

WeesWijs maakt jongeren bewust van onbedoelde negatieve gevolgen vrijwilligerswerk

22 SEP 2021
Vóór de coronacrisis reisden naar schatting 10.000 Nederlandse vrijwilligers en stagiairs  - met de beste bedoelingen -  naar kindertehuizen. Ze komen daar om te helpen, maar brengen helaas juist schade toe aan de kinderen die er opgroeien.
 
Lees meer

Door aardbeving verwoeste scholen in Haïti niet op tijd klaar voor start schooljaar

20 SEP 2021
Het is niet waarschijnlijk dat de scholen die verwoest zijn door de aardbeving van 14 augustus heropenen voor de start van het nieuwe schooljaar, waarschuwt Save the Children.
 
Lees meer

Save the Children geschokt: meisjes niet langer welkom op middelbare scholen in Afghanistan

20 SEP 2021
Eind vorige week is aangekondigd dat de middelbare scholen in Afghanistan heropenen, maar dat alleen jongens welkom zijn.
Lees meer

Kabinet laat Afghanen die hun leven riskeren in de steek

15 SEP 2021
De noodkreten die ons bereiken sinds de opmars van de Taliban in Afghanistan zijn ongekend.
Lees meer

Save the Children hervat hulpprojecten voor kinderen in Afghaanse regio Kandahar

14 SEP 2021
Grondige veiligheidschecks zijn uitgevoerd om ervoor te zorgen dat zowel mannelijke als vrouwelijke medewerkers veilig voedsel- en medische hulp aan kinderen kunnen geven.
 
Lees meer