Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Helma Maas: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

“Mijn wereld verging toen ik zag dat mijn familie was overleden”

29 JUN 2022
Een groot aantal kinderen hebben gezinsleden verloren tijdens de aardbeving in Afghanistan afgelopen woensdag, waardoor ze angstig zijn en het risico lopen op misbruik en uitbuiting.
Lees meer

De G7-hongertoezegging is een klein begin is, maar er is meer nodig

29 JUN 2022
Save the Children verwelkomt de G7-toezegging van 4,5 miljard dollar om de wereldwijde honger te bestrijden, maar zegt dat er meer nodig is om de ergste wereldwijde hongercrisis in decennia aan te pakken.
Lees meer

Kinderen worden behandeld op matrassen buiten ziekenhuizen in Somalië

27 JUN 2022
In Somalië moeten er zoveel kinderen behandeld worden voor ondervoeding, dat er niet genoeg plek meer is in de ziekenhuizen. Artsen verzorgen kinderen in tenten of zelfs in de buitenlucht. Het land stevent af op een regelrechte hongersnood.
Lees meer

Extreem weer in Bangladesh en India

24 JUN 2022
De hevige overstromingen, aardverschuivingen en blikseminslagen van de afgelopen dagen hebben zware gevolgen voor 4 miljoen mensen in Bangladesh en evenzoveel mensen in de Indiase deelstaat Assam.  
Lees meer

Zorgen om 118.000 kinderen na enorme aardbeving in Afghanistan

23 JUN 2022
Woensdagochtend, terwijl de meeste mensen nog sliepen, vond een van de ergste aardbevingen in twintig jaar plaats in Afghanistan. Save the Children stuurt teams naar de zwaarst getroffen gebieden.
 
Lees meer