Pers

Voor interviews, beeldmateriaal en extra informatie over de inzet van Save the Children kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichter Helma Maas: 

We krijgen veel verzoeken van scholieren en studenten voor interviews en het invullen van vragenlijsten. We zouden hier graag op in willen gaan, maar helaas ontbreekt het ons aan de tijd hiervoor. Op onze website en met name onze speciale pagina voor werkstukken en spreekbeurten is veel informatie te vinden. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Laatste nieuwsberichten

Horror in Mozambique: alleenstaande kinderen op de vlucht na geweld in Palma

09 APR 2021
Kinderen komen alleen aan in de Mozambikaanse kustplaats Pemba nadat ze op de vlucht zijn geslagen voor de brute aanvallen in Palma vorige week, signaleert Save the Children.
Lees meer

Veel kinderen Libanon mogelijk nooit meer naar school door corona

08 APR 2021
Bijna 1,2 miljoen kinderen in Libanon zijn sinds het begin van de pandemie niet meer naar school geweest. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Save the Children.
Lees meer

We roepen ons pensioenfonds op eerlijk en duurzaam te beleggen. Help je mee?

07 APR 2021
Vandaag start een petitie van zorgmedewerkers die hun pensioenfondsen oproepen om niet meer te beleggen in industrieën die onze wereld beschadigen. 
Lees meer

Na de brand: Veilige plekken voor Rohingya-kinderen hard nodig

30 MRT 2021
De enorme brand die vorige week maandag door 's werelds grootste vluchtelingenkamp Cox’s Bazaar in Bangladesh raasde, vernietigde vorige week niet alleen het leven van Rohingya-vluchtelingen, ook hun huizen en scholen werden vernietigd.
Lees meer

Europese Unie zet belangrijke stap in bestrijding armoede kinderen

24 MRT 2021
Vandaag lanceert de EU twee nieuwe initiatieven die armoede onder kinderen tegen moet gaan: de EU Kinderrechtenstrategie en de Europese Child Guarantee.
Lees meer

Opnieuw grote brand in Cox’s Bazar

23 MRT 2021
Save the Children maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van de brand in vluchtelingenkamp Cox’s Bazar. In het vluchtelingenkamp in Bangladesh verblijven meer dan 800.000 Rohingya’s.
 
Lees meer