Shawkat Ara, 9 jaar, uit Myanmar (nu in Bangladesh)

De ouders en drie broertjes
van Shawkat Ara werden
vermoord in Myanmar.

Lees haar verhaal

Eerste hulp aan kinderen van Rohingya

Op dit moment voltrekt zich in Bangladesh een enorme humanitaire ramp waarin vooral kinderen het slachtoffer zijn. 

400.000 kinderen van Rohingya zijn doodsbang, ziek en uitgehongerd. Save the Children is de grootste hulpverlener ter plekke. We zorgen voor de meest primaire behoeften van kinderen: veiligheid, medische zorg en voeding. Help ons bij die eerste hulp aan kinderen van Rohingya. Ons IBAN is NL74ABNA0707070252 o.v.v. Rohingya.

Doneer eenvoudig via ons donatieformulier

Wat Save the Children doet voor Rohingya-kinderen

Veiligheid

Veiligheid: een dak boven je hoofd is de meest primaire vorm van veiligheid. Wij delen tentzeilen uit en zorgen voor veilige opvangplekken voor kinderen.
Lees verder

Gezondheidszorg

Er is in Cox's Bazaar gebrek aan alles: schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en medische zorg. Onze negen teams met bieden medische zorg aan zieke kinderen en zwangere vrouwen.
Lees verder

Voedsel

Wij zorgen ervoor dat elke dag 190.000 mensen eten krijgen. Onze medische teams behandelen ondervoede kinderen en controleren of baby's voldoende voedsel krijgen.
Lees verder

Verschrikkelijke verhalen

Sinds de start op van het geweld op 25 augustus jl. zijn ruim 537.000 Rohingya de grens met Bangladesh overgestoken. 60% van hen is nog kind, een ongekend groot aantal. In totaal verblijven er nu 800.000 Rohingya onder extreem zware omstandigheden in Bangladesh. Zij vertellen ons verschrikkelijke verhalen over massamoorden, het systematisch platbranden van dorpen en aanvallen op mensen op de vlucht.  

Hanida was negen maanden zwanger toen haar dorp in Myanmar aangevallen werd.

"Om te vluchten moesten we de bergen over en ik dacht dat het misschien maar beter was al ik dood zou gaan. Mijn man droeg me op zijn rug. Onze kinderen liepen op blote voeten door de jungle en door beekjes."

Hanida was negen maanden zwanger toen haar dorp in Myanmar aangevallen werd.

Uitgehongerd. Ziek. Alleen.  

De gevluchte Rohingya worden opgevangen in Cox’s Bazar district in Bangladesh. Ze hebben honger, zijn uitgedroogd, uitgeput en bang. Ze hebben alles achtergelaten uit angst slachtoffer te worden van het geweld. Er is echter een groot tekort aan voedsel, onderdak, water en sanitaire voorzieningen. Duizenden mensen hebben geen onderdak, terwijl het aantal Rohingya elke dag toeneemt. Deze situatie is alarmerend, vooral voor kinderen. 

Ja, ik wil de kinderen van Rohingya helpen

Save the Children is de grootste hulporganisatie in Bangladesh

Save the Children werkt sinds 2012 in Cox’s Bazar. Sinds de nieuwe toestroom gestart is op 25 augustus hebben we onze activiteiten uitgebreid. We voeren voor diverse VN-organisaties, zoals UNICEF en World Food Program (WFP), programma’s uit en hebben als een van de weinige internationale organisaties toestemming van de overheid om noodhulp te bieden aan de Rohingya. 

Over Save the Children
Save the Children is actief in meer dan 120 landen op zes continenten. We blijven net zo lang bij de meest kwetsbare kinderen, totdat ook hun rechten nagekomen worden.
 

Berichten over Rohingya

19-APR-2018

Eerste regens treffen de Rohingya-kampen

20-MRT-2018

Vrees voor nieuwe ramp in Rohingya-kampen

26-FEB-2018

Rohingya-kinderen bang voor geweld en mensenhandel