Skip to main content
Mamdouh_CH1786579

Teamleider Kwaliteit en Ontwikkeling (32-38 uur)

Den Haag, afdeling: binnenland

Als Teamleider Kwaliteit & Ontwikkeling bij Save the Children Nederland ben je een spin in het web voor alle activiteiten van Save the Children in Nederland. Save the Children werkt niet alleen internationaal, maar ondersteunde afgelopen jaar 7000 kinderen en jongeren in Nederland op het gebied van mentale zorg en participatie. Iedere dag zet jij je in om de positie van kinderrechten in Nederland verder te verbeteren. Je geeft leiding aan verschillende projecten met een enthousiast en gedreven team, en samen met hen versterk je onze programma’s en stuur je actief op het vinden van nieuwe kansen en mogelijkheden.

Over Save the Children
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer.

Wat ga je doen als teamleider Kwaliteit en Ontwikkeling? 
Save the Children Nederland heeft twee actieve binnenlandprojecten en heeft de ambitie om deze verder te ontwikkelen en daarnaast nieuwe relevante programma's te ontwikkelen voor kinderen in Nederland. Als teamleider Kwaliteit en Ontwikkeling ondersteun je het team bij het borgen van de kwaliteit van onze programma’s en bij de ontwikkeling van nieuwe programma’s. Daarnaast stuur je twee projectleiders aan die met hun projectteams verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van projecten Speaking Minds en TeamUp op School. Samen met de afdelingsmanager Binnenland en collega’s van andere afdelingen zorg je dat onze positie en zichtbaarheid in Nederland wordt vergroot. 

Dat betekent dat je het volgende te doen krijgt: 

 • De dagelijkse aansturing van ongeveer 15 professionals in de (project)teams met een coachende managementstijl, gericht op productiviteit en kwaliteit van het geleverde werk, efficiënte werkprocessen en tevredenheid en ontwikkeling van medewerkers; 

 • Het ontwikkelen van projectplannen en budgetten en het monitoren van de uitvoering van de individuele projectplannen in overleg met de projectleiders, en in lijn met – en bijdragend aan – beleid en plannen van Save the Children Nederland. Je stemt geregeld af met je afdelingsmanager en levert managementinformatie aan; 

 • Mede-ontwikkeling van de meerjarenstrategie voor het programma in Nederland; 

 • Het coördineren van het ontwikkelingsproces van idee, naar projectdesign, naar pilots en de bijbehorende voorstellen aan donoren, en het coördineren van de voortdurende doorontwikkeling van bestaande projecten naar nieuwe contexten, doelgroepen, met veranderende verdienmodellen;

 • Het ontwikkelen van, en zorgdragen voor goede monitoring, evaluation, accountability and learning (MEAL), binnen de projectteams en voor de afdeling als geheel; 

 • Zorgdragen voor goede afstemming en contact met andere afdelingen van Save the Children Nederland en met de andere Europese kantoren van Save the Children; 

 • Het versterken van de  externe positie in het Nederlandse werkveld, inclusief huidige samenwerkingen in coalities. 

Wie ben jij? 
Jouw kracht ligt in strategisch denken en het verbinden van mensen binnen en buiten de organisatie. Onder jouw leiding komen teamleden nog beter tot hun recht, en ontstaat er een team dat in staat is samen resultaat met duidelijk impact voor kinderen neer te zetten. Jij bent een ervaren people’s manager, bedreven in projectmanagement en in staat vanuit een innovatieve en flexibele mindset ideeën op waarde te schatten, en deze vervolgens om te zetten in stabiele en duurzame projecten. Je bent een klankbord voor de teams en kunt vanuit je brede ervaring in het Nederlandse sociale domein meebouwen aan onze binnenlandse meerjarenstrategie. Je hebt affiniteit met binnenlandse politiek en de NGO-sector. In een beweeglijk speelveld met wisselende (politieke) prioriteiten, weet je de lange lijnen te bewaken en vanuit gezamenlijkheid knopen door te hakken. 

Wat staat er op jouw CV? 

 • Je hebt een academische of HBO-opleiding afgerond, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau. 

 • Je hebt meer dan 5 jaar relevante werkervaring voor deze functie. 

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Ook beschik je over zeer goede coachende capaciteiten voor het aansturen van een team. 

 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken. 

Wat hebben wij jou te bieden? 

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect; 

 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 11 (minimaal €3.866,26 en maximaal €5.896,46); 

 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is; 

 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek; 

 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof; 

 • De mogelijkheid om maximaal 50% van je werkweek thuis te werken; 

 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; 

 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien. 
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging. 

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

Waarom vragen we referenties en een VOG? 
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandaardiseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in. 

Wat voor werkgever is Save the Children?
In Nederland werk je samen met ongeveer 160 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. 

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:
Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan uiterlijk 14 april op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij niet in behandeling. Bij voldoende sollicitaties kan de vacature eerder gesloten worden, dus reageer direct. 
We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren. 

Als je vragen hebt over de functie, kun je terecht bij Geert Jan van Dijk, manager afdeling Binnenland, email: [email protected]
Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Simcha Korbee (Coördinator Werving & Selectie); [email protected].