Zorg dat miljoenen Afghaanse kinderen levensreddende hulp krijgen

Kijk niet toe, kom in actie!

Teken onze petitie!

Laatste nieuws Afghanistan

20-SEP-2021

Save the Children geschokt: meisjes niet langer welkom op middelbare scholen in Afghanistan

15-SEP-2021

Kabinet laat Afghanen die hun leven riskeren in de steek

14-SEP-2021

Save the Children hervat hulpprojecten voor kinderen in Afghaanse regio Kandahar

Afghanistan

We helpen al meer dan 40 jaar kinderen in Afghanistan. We gaan nu niet stoppen. We laten geen kinderen in de steek. We stellen de veiligheid van kinderen voorop en beschermen de identiteit van alle kinderen waarmee we werken.

In Afganistan sinds 1976

Save the Children werkt sinds 1976 voor kinderen en hun families in Afghanistan. We bieden gezinnen toegang tot gezondheidszorg, onderwijs, kinderbescherming, goede voeding en ondersteunen ze in hun levensonderhoud waar nodig. In 2020 bereikten we met ons werk in Afghanistan 602.000 kinderen en hun families.  

In 2020 heeft Save the Children:

 • 376,000 kinderen noodhulp geboden 

 • 241,000 kinderen toegang tot onderwijs geboden

 • 93.000 kinderen toegang tot goede voeding en gezondheidszorg 

 • 36,000 kinderen beschermd tegen geweld 

 • 187,000 kinderen uit armoede gehaald 

De situatie in Afghanistan

De Afghaanse crisis is een kindercrisis:

 • De helft van de Afghaanse bevolking zijn kinderen. Ze hebben acuut en onevenredig geleden onder het decennialange conflict in Afghanistan. Helaas staat de situatie voor de kinderen van Afghanistan op het punt te verslechteren. 
 • Ongeveer 10 miljoen kinderen hebben humanitaire hulp nodig, zoals voedsel, onderdak en medische benodigheden om te overleven. 
 • Meer dan de helft van de kinderen onder de vijf jaar kan dit jaar te maken krijgen met acute ondervoeding, wat een levenslange impact heeft op hun lichamelijke ontwikkeling. 
 • 300.000 kinderen zijn sinds het begin van het jaar uit hun huizen verdreven en de komende maanden zullen er mogelijk nog meer verhuizen. Hun toegang tot gezondheidszorg en onderwijs staat op het punt ernstig te worden verminderd. 
 • De helft van de kinderen in Afghanistan heeft dringend humanitaire hulp nodig – basisbehoeften zoals voedsel, onderdak en medische benodigdheden. 
 • Een op de 16 kinderen sterft voor hun 5e verjaardag.
 • Dit jaar zijn honderdduizenden gedwongen hun huizen te ontvluchten.  

Wat doet Save the Children nu in Afghanistan?

Voor 10 miljoen Afghaanse kinderen en gezinnen is humanitaire noodhulp in deze onzekere periode het verschil tussen leven en dood.  Het werk van onze bijna 900 lokale Afghaanse medewerkers en 1.300 gezondheidswerkers* in de gemeenschap zal de komende maanden voor velen de reddingsboei zijn.  

14 september starten we met de mobile health clinic in Kandahar.

Kijk niet toe, kom in actie! Teken onze petitie

Meer dan ooit hebben Afghaanse kinderen bescherming nodig. Kom in actie en zorg dat er meer geld vrijkomt voor noodhulp! Elke handtekening zet onze oproep kracht bij. Laat je stem luid en duidelijk horen aan de politiek.

Teken de petitie