Zarmina (8), Afghanistan

"Ik ben zo blij dat
ik naar school kan!"

Afghanistan

In Afghanistan wonen naar schatting 32 miljoen mensen. Het is één van de armste landen ter wereld. Na decennia van oorlog, verlangt de bevolking van Afghanistan naar rust en veiligheid. De Afghaanse vluchtelingen die terugkeren naar hun thuisgebied hebben hulp nodig bij de wederopbouw van hun leven.

Door oorlog en geweld heeft een groot deel van de Afghaanse kinderen tot op heden geen toegang tot enige vorm van onderwijs. De moeder- en kindersterfte is hoog in Afghanistan, maar het land maakt gelukkig wel stappen in de goede richting, zo is de afgelopen jaren is de moedersterfte flink gedaald. Een groot deel van de bevolking blijft helaas voor zijn overleving en basisbehoeftes aangewezen op buitenlandse hulporganisaties.


Betere toekomst begint bij kinderboeken
Lezen is voor kinderen in Nederland vanzelfsprekend, maar ook Afghanistan kent van oorsprong een rijke literaire traditie. Verhalen zijn weliswaar van generatie op generatie overgedragen, maar veel Afghaanse kinderen hebben nog nooit een boek ingezien. De Taliban heeft het merendeel van deze boeken vernietigd tijdens de jarenlange, gewapende conflicten en daarmee is een grote wond geslagen in de Afghaanse cultuur. Een betere toekomst begint bij het lezen van goede kinderboeken. Het brengt een land onomkeerbaar in een opwaartse spiraal. Daarom bezorgen wij Afghaanse kinderen, met steun van de Nationale Postcode Loterij, boeken en vergroten we hun leesvaardigheid.

Projecten in Afghanistan

Ontwikkeling voor iedereen

Na decennia van oorlog hebben de inwoners van Afghanistan hulp nodig bij de wederopbouw van hun leven. De behoeften van kinderen kunnen daarbij anders zijn dan die van vrouwen of mannen.
Lees verder

Betere toekomst begint bij kinderboeken

In Afghanistan zijn veel verhalen zijn weliswaar van generatie op generatie overgedragen, maar veel Afghaanse kinderen hebben nog nooit een boek ingezien.
Lees verder

Ontheemden gered met voedsel

De provincie Nangarhar gaat gebukt onder geweld van gewapende milities. Gevluchte kinderen en hun familie hebben dringend behoefte aan hulp.
Lees verder

Berichten over Afghanistan

28-MRT-2018

Oproep aan Harbers: ga zelf kijken hoe veilig Afghanistan is

31-JAN-2018

Update over de aanval op ons kantoor in Afghanistan

25-JAN-2018

Aanval op Save the Children in Afghanistan

Geef kinderen in Afghanistan een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer