Zhi Quanlong (11), China

"Ik zit op kostschool. De klassen
zijn overvol en het eten is heel vies."

China

De Chinese economie groeit snel, maar toch moeten 128 miljoen Chinezen rondkomen met minder dan $ 1,25 per dag. De provincie Yunnan, in het zuidwesten, telt ruim 46 miljoen inwoners met 51 etniciteiten en is een van de armste provincies van China. 10 tot 15% van de bevolking is analfabeet.

De kwaliteit van het onderwijs is laag in Yunnan, waardoor maar weinig ouders vertrouwen hebben in het onderwijssysteem. Dit, in combinatie met grote armoede, zorgt ervoor dat er weinig kinderen doorstromen naar vervolgonderwijs. Kinderen krijgen zo onvoldoende basiskennis en beschikken niet over benodigde vaardigheden voor de arbeidsmarkt, waardoor ze moeilijker inzetbaar zijn. Dat veroorzaakt ongelijkheid en armoede. Veel jonge vrouwen worden noodgedwongen verkocht aan mannen in rijkere provincies in China en Thailand. Zij zijn bovendien extra kwetsbaar voor uitbuiting en mishandeling.

Projecten

Beschermen van vrouwen en meisjes tegen (seksueel) geweld en uitbuiting in Yunnan

De provincie Yunnan, in het zuidwesten, telt ruim 46 miljoen inwoners met 51 etniciteiten, en is een van de armste provincies van China. Tien tot vijftien procent van de bevolking is analfabeet.
Lees verder

Kennis en vaardigheden vergroten van kinderen in Yunnan

Onderwijs doorbreekt de vicieuze cirkel van armoede. Door dit programma zijn 2.000 kinderen (van 11-18 jaar) beter in staat verantwoorde en veilige keuzes te maken en hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.
Lees verder

Berichten over China

27-JAN-2016

Wereldwijde knuffelactie IKEA brengt 11,1 miljoen euro op voor beter onderwijs

Geef kinderen in China een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer