Meer kans op werk voor jongeren

In de provincie Yunnan krijgen 6.000 meisjes en jongens van 11 tot 19 jaar hulp bij vergroting van hun kansen op de arbeidsmarkt. Via trainingen en beroepsonderwijs creƫren ze goede vooruitzichten voor de toekomst.

De kwaliteit van het onderwijs is laag in Yunnan, waardoor maar weinig ouders vertrouwen hebben in het onderwijssysteem. Dit, in combinatie met grote armoede, zorgt ervoor dat er weinig kinderen doorstromen naar vervolgonderwijs. Kinderen krijgen zo onvoldoende basiskennis en beschikken niet over benodigde vaardigheden voor de arbeidsmarkt, waardoor ze moeilijker inzetbaar zijn. Dat veroorzaakt ongelijkheid en armoede. Veel jonge vrouwen worden noodgedwongen verkocht aan mannen in rijkere provincies in China en Thailand. Zij zijn bovendien extra kwetsbaar voor uitbuiting en mishandeling.

Startdatum: 01-11-2015
Einddatum: 31-10-2017


Financiering
De GSRD Foundation financiert € 140.000. De GSRD Foundation wil een positieve impact realiseren op het leven van mensen en gemeenschappen in de landen waar de producten van G-Star RAW worden gemaakt. Save the Children Nederland draagt € 60.000 bij, met dank aan haar donateurs.

Geef kinderen in China een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>