In april 2019, opende Save the Children's Emergency Health Unit een gezondheidskliniek voor seksuele en voortplantings behandelingen in Maicao, op ongeveer 10 km van de grens Colombia-Venezuela.

Colombia

De economische en politieke crisis in Venezuela heeft tot enorme tekorten geleid in het land waardoor er vele mensen op de vlucht zijn geslagen naar buurlanden.

In December 2018 waren er al 3,3 miljoen mensen vertrokken uit Venezuela en dat aantal wordt geschat op 5,4 miljoen eind 2019. Het merendeel, 1,1 miljoen vluchtelingen in December 2018, is naar Colombia getrokken. De schaarse voorzieningen in de grensgebieden zijn niet voldoende om in de behoeften van de vluchtelingen te voorzien. De vluchtelingen, alswel de arme mensen in de grensgebieden, hebben dringend behoefte aan hulp op het gebied van levensonderhoud, bescherming tegen geweld en gezondheidszorg. 

In February 2019 heeft Save the Children Nederland een noodhulpprogramma opgestart in Colombia als onderdeel van de Dutch Relief Alliance (DRA). Dit programma wordt uitgevoerd in La Guajira en Auraca en is erop gericht bescherming en psychosociale hulp te bieden aan kinderen die gevlucht zijn uit Venezuela en om geld te geven aan gezinnen in nood zodat zij zichzelf en hun kinderen aan basisbehoeften zoals voedsel kunnen voorzien. 

DRA partners: SOS kinderdorpen, Cordaid, Plan Nederland, Save the Children Terre des Hommes.