Arthel, onze collega in DR Congo

"Ik leg kinderen hier uit
wat ze kunnen doen om
gele koorts te voorkomen."

DR Congo

Sinds 1996 is de Democratische Republiek Congo strijdtoneel van conflicten tussen overheid en rebellen en rebellen onderling. Meer dan vijf miljoen mensen kwamen om, honderdduizenden sloegen op de vlucht. Ondanks vredesakkoorden, getekend in 2008 en 2009, gaan de gevechten door. In het oosten van Democratische Republiek Congo zijn ontvoeringen, fysiek en seksueel geweld door leger en milities aan de orde van de dag. Gezag ontbreekt, waardoor nieuwe geweldsuitbarstingen niet uitgesloten zijn.

Toch keren vluchtelingen in de provincie Noord-Kivu in relatieve rust, langzaam terug naar hun woonplaats, en pakken het leven op dat ze achterlieten. Bijna driekwart van de bevolking van Lubero (gelegen in Noord-Kivu) is arm. Basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs, zijn van slechte kwaliteit en onvoldoende aanwezig. Het grootste deel van de bevolking heeft bovendien geen toegang tot deze voorzieningen.

Projecten in DR Congo

Beter onderwijs in Lubero

Save the Children is in DR Congo actief in het Dutch Consortium for Rehabilitation (DCR) om de toegang tot noodzakelijke goederen en diensten te verbeteren en te bereiken dat gezinnen zelf meer inkomsten gaan genereren.
Lees verder

Meubilair en materialen voor Congolese scholen in conflictgebieden

16 Congolese scholen worden ingericht met nieuw meubilair voor 4.800 leerlingen én 266 leerkrachten.
Lees verder

Berichten over DR Congo

12-AUG-2022

Rupsenpap voedt hongerige kinderen in de DRC

10-MEI-2022

Financiële instellingen moeten kinderarbeid in kobaltmijnen aanpakken

Geef kinderen in DR Congo een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>