Gezonde seksualiteit in Ethiopië

In de Ethiopische regio Amhara kent de helft van de jongeren niet het verschil tussen veilige en onveilige seks, minder dan de helft gebruikte ooit voorbehoedsmiddelen. Vrouwen trouwen er gemiddeld op de leeftijd van 15 jaar en krijgen hun eerste kind op hun achttiende.


Startdatum: 01-01-2013
Einddatum: 31-12-2015

Doel
Het vergroten van het aantal adolescenten en jongeren (tussen de 10-24 jaar) in North Wollo, Amhara, Ethiopië, die beter geïnformeerd zijn over hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en daarmee beter in staat zijn om gezonde keuzes te maken met betrekking tot hun seksualiteit. Om dit te bereiken leidt Save the Children 750 voorlichters en leraren op. Ze geven seksuele voorlichting aan ten minste 72.000 jongeren in scholen en 2.700 jongeren in jeugdclubs. We breiden seksuele voorlichting uit via het formele educatiesysteem en aan jongeren die niet naar school gaan.


Activiteiten
Voorlichters (zowel leraren als jongeren zelf) worden opgeleid, zodat ze jongeren kunnen informeren over seksualiteit, relaties, genderverhoudingen, het voorkomen van ongewenste zwangerschappen, het gebruik van condooms, het voorkomen van soa's en hiv, het voorkomen van seksueel geweld, etc. Voorlichting wordt gegeven in 100 lagere en middelbare scholen en jeugdclubs door middel van co-curriculaire klassikale lessen en door buitenschoolse clubs. Daarnaast zullen 50 bestaande jeugdgroepen bestaande uit minstens 2.700 kwetsbare jongeren die niet naar school gaan, seksuele voorlichting krijgen. 

Toegang tot jeugdvriendelijke gezondheidsklinieken is essentieel om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarom zal Keep It Real jongeren helpen om meer te weten te komen over gezondheidscentra en om zich meer op hun gemak te doen voelen door middel van de volgende activiteiten: Gezondheidszorgmedewerkers zullen scholen en jeugdclubs bezoeken om aanvullende seksuele voorlichting te geven en vragen beantwoorden van jongeren; jongeren brengen zelf de gezondheidscentra in kaart en rangschikken deze naar jeugdvriendelijkheid. En jongeren zullen in eerste instantie begeleid worden in hun bezoek aan jeugdvriendelijke gezondheidscentra.


Financiering
De kosten van het project € 2.147.333,00 draagt het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geef kinderen in Ethiopië een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>