Noodhulp voor Filipino’s na tyfoon Haiyan

Save the Children verleende acute noodhulp aan 1.333 gezinnen met kinderen op het eiland Panay en in de provincie Leyte. Wij steunden 2.665 volwassenen en 4.000 kinderen die getroffen zijn door supertyfoon Haiyan, en helpen hen met de wederopbouw.

De verwoestende tyfoon Haiyan raasde op 8 november 2013 over de Filipijnen, met windsnelheden van 315 kilometer per uur. De storm raasde over het land en ging gepaard met hevige regenval en stormvloedgolven, van soms wel zes meter hoog. Medewerkers van Save the Children verleenden onmiddellijk na de ramp, uit de opbrengsten van Giro 555, acute noodhulp aan 1.333 arme gezinnen met kinderen op het eiland Panay en in de provincie Leyte. Save the Children steunde 2.665 volwassenen en 4.000 kinderen die getroffen werden door de tyfoon Haiyan, en hielp mee met de wederopbouw. Voor deze fase, die liep van november t/m april 2014, ontving Save the Children €752.691 uit de opbrengst van de Samenwerkende Hulporganisaties (Giro555).

Na de eerste noodhulp is Save the Children begonnen met wederopbouwprojecten, ook met opbrengsten van Giro555. Save the Children verbetert in de periode t/m juni 2015 de leefomstandigheden van 3.420 door de supertyfoon getroffen schoolkinderen en hun ouders. Save the Children draagt bij aan sociale voorzieningen in de getroffen gebieden. Duizend gezinnen krijgen twee cashvouchers om hun dagelijkse voeding te kopen. Ook creëren we alternatieve werkgelegenheidsvormen voor 870 gezinnen en ontvangen 1.000 families een latrine, volgens het principe ‘Building Back Better’. Voor deze fase, die liep van januari 2014 t/m juni 2015, ontving Save the Children €1.310.596 uit de opbrengst van de Samenwerkende Hulporganisaties (Giro555).


Activiteiten

  • Save the Children breidde na de tyfoon Haiyan haar capaciteit voor noodhulp- en wederopbouw flink uit met ervaren internationale medewerkers om binnen drie jaar meer dan een miljoen getroffen Filipino’s te helpen.
  • Medewerkers van Save the Children delen aan 1.333 families noodhulppakketten uit met essentiële hygiënemiddelen, waterzuiveringstabletten, dekens, huishoudbenodigdheden, gereedschap en tentzeilen voor tijdelijk onderdak.
  • Save the Children ondersteunt 871 kostwinners, voornamelijk vissers die tijdens de storm hun boten en netten verloren. Zij kunnen hun bedrijf weer opstarten, een bron van inkomsten voor 4.355 mensen.
  • Save the Children geeft training, bijvoorbeeld voor regulering in de visserij. Risico’s bij eventuele volgende rampen worden zo beperkt.
  • Save the Children geeft het onderwijs een nieuwe impuls door twee scholen in Illoilo, die verwoest zijn tijdens de storm, te renoveren. Bovendien krijgen 100 scholen krijgen onderwijspakketten en 3.420 kinderen krijgen rugzakken. Scholen krijgen kisten met speelgoed en leerkrachten leren omgaan met de traumatische ervaringen van de kinderen, zodat zij de herinneringen aan de storm achter zich kunnen laten en weer onbezorgd kunnen spelen.
Financiering
Het totale budget van € 752.691 ontvangt Save the Children uit de opbrengsten van de Nationale Actie ‘Help slachtoffers ramp Filipijnen''.

Fase 2:  Looptijd: van 1 januari 2014 – 30 juni 2015

Ook dit budget van € 1.310.596 ontvangt Save the Children uit de opbrengsten van de Nationale Actie ‘Help slachtoffers ramp Filipijnen.

Geef kinderen in de Filipijnen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>