Oswaldynyo (9), Haïti

"School is duur voor mijn ouders,
omdat ze uniformen en boeken
moeten kopen."

Een toekomst voor Haïti

Haïti is een van de armste landen van het noordelijk halfrond. In 2010 werd het land getroffen door een zware aardbeving, met 230.000 doden en 1,5 miljoen ontheemden. Save the Children richtte zich na de ramp op de herbouw en heropening van scholen. Toch blijkt uit onderzoek, dat slechts één op de vijf kinderen kan lezen na het eerste jaar basisonderwijs.

Haïti kent geen professionele opleiding voor docenten: gemiddeld heeft een leerkracht slechts één jaar middelbaar onderwijs genoten. Scholen worden vaak slecht beheerd, met beperkte middelen en weinig kennis over  een goede leeromgeving voor kinderen. Het Haïtiaanse onderwijs raakt hierdoor in een vicieuze cirkel: er zijn onvoldoende scholen beschikbaar en er staan slechtopgeleide docenten voor de klas, zodat een volgende generatie laagopgeleide kinderen opgroeit met weinig hoop voor de toekomst.

Projecten in Haïti

Haïtiaanse lezers hebben de toekomst!

Haïti kent geen professionele opleiding voor docenten: gemiddeld heeft een leerkracht slechts één jaar middelbaar onderwijs genoten.
Lees verder

Ontheemdenkampen in en rond Port-au-Prince

Vijf jaar nadat Haïti getroffen werd door een zware aardbeving, leven nog steeds bijna 150.000 mensen in een van de ontheemdenkampen in en rond Port-au-Prince.
Lees verder

Berichten over Haïti

07-SEP-2017

Save the Children: klaar om slachtoffers Irma te helpen

07-OKT-2016

12 foto's: de verwoestingen van orkaan Matthew in Haïti

04-OKT-2016

Orkaan Matthew richt enorme schade aan in Haïti

Geef kinderen in Haïti een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer