Made in India: door kinderhanden

In de Indiase kledingindustrie werken miljoenen kinderen. Ze verdienen een paar cent per uur en hebben nauwelijks tijd om naar school te gaan en zo hun toekomstperspectief te verbeteren. Ongeveer driekwart van de kindarbeiders werkt parttime, de rest draait fulltime werkweken van soms wel 37 uur. Veel jonge parttimers stoppen voortijdig met school om fulltime te gaan werken.

Met steun van TommyCares van Tommy Hilfiger ondersteunt Save the Children sinds 2013 een programma tegen kinderarbeid in India, dat inmiddels een aantal mooie resultaten heeft opgeleverd.

De resultaten
Verdeeld over vier slums in Delhi kunnen in 4 speciale activiteitencentra kwetsbare kinderen een paar uur per dag leren en spelen. De jongere kinderen kunnen via versneld onderwijs instromen in het regulier onderwijs en de oudere kinderen kunnen via beroepsonderwijs een toekomst voor zichzelf bouwen. 1.016 kinderen zijn tot op heden naar de activiteitencentra gegaan, 326 volgen beroepsonderwijs en 333 kinderen zijn doorgestroomd naar het regulier onderwijs. Ook kregen 1.976 kinderen en 1.101 ouders medische controles. Daarnaast kregen de kinderen en hun ouders ondersteuning bij geboorteregistratie en andere officiƫle documenten, zodat ze juridische aanspraak kunnen maken op toeslagen van en bescherming door de overheid.

Save the Children werkt binnen dit programma nauw samen met ambtenaren, ministeries, kinderbeschermers, werkgevers en fabrikanten. Door te praten, voor te lichten en te overleggen kennen ze de wettelijke bepalingen maar vooral ook de schadelijke effecten van kinderarbeid. Van groot belang zijn ook de trainingen aan 744 politie mensen die een belangrijke rol spelen in het tegengaan van kinderarbeid en de bescherming van kinderen.

Met een royale bijdrage van TommyCares wist Save the Children direct de werkomstandigheden van kinderen in de kledingindustrie in India te verbeteren. Save the Children wil kinderarbeid zo snel mogelijk uitbannen uit de kledingindustrie.

Startdatum: 1 januari 2013 
Einddatum: 28 februari 2018

Financiering: Tommy Hilfiger Foundation financiert het totale budget van € 511.216,00.

Geef kinderen in India een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>