Aanpak ondervoeding in Hodeida door aanbod geïntegreerde activiteiten

Startdatum: 01-05-2015
Einddatum: 30-04-2015


Doel
In Hodeida wordt de ondervoeding van de bevolking aangepakt met een geïntegreerd pakket aan activiteiten op het gebied van hygiëne, water, sanitatie en levensonderhoud. We willen 55.000 mensen bereiken, waaronder 9.350 kinderen jonger dan vijf en 24.750 jeugdigen van vijf tot achttien jaar. We richten ons vooral op zeer arme gezinnen, gezinnen met jonge kinderen, zwangere vrouwen en jonge moeders. Het uiteindelijke doel van dit programma is dat de bevolking (34.000 personen) meer kennis heeft over hygiëne, 5.600 mensen beschikken over verbeterde toegang tot schoon drinkwater, en drieduizend gezinnen zich een gezonder voedingspatroon hebben eigengemaakt. Dankzij dit programma van Save the Children krijgen de inwoners van Hodeida weer veerkracht.
 

Activiteiten
In het gouvernement Hodeida trainen medewerkers van Save the Children 40 vrijwilligers die in de dorpen, op scholen en in gezondheidscentra, promotiecampagnes uitvoeren op het gebied van water, hygiëne en sanitaire voorzieningen. Bovendien wordt vervuiling van en in 13 gezondheidscentra voorkomen, worden toiletten, 14 watertappunten en de watervoorziening van 6 gezondheidscentra hersteld. Zevenhonderd gezinnen krijgen hygiënepakketten en we verbeteren hun watervoorziening, met behulp van waterfilters.

Daarnaast wordt de voedselvoorziening verbeterd door herstel van kostwinnerschap. We trainen 3.000 gezinnen die de hulp het meest nodig hebben, zoals gezinnen die draaiend worden gehouden door vrouwen. De deelnemers van het programma herstellen watersystemen, leggen reservoirs aan, onderhouden kanalen en wegen en nemen maatregelen om erosie tegen te gaan en verdienen daarmee vijftig dollar voor tien uur werk per maand.

Ze verbeteren bovendien hun landbouwtechnieken en krijgen voorlichting over borstvoeding, gevarieerde voeding (ook voor jonge kinderen), opslag van voedsel en bereiding van voedsel, en over sparen/financiën. Op deze manier krijgen deelnemers de beschikking over voedsel, toegang tot gezondheidszorg, en een gezondere financiële basis.


Financiering
ECHO financiert het totale budget van € 1.500.000.

Geef kinderen in Jemen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer