Schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen.

Save the Children werkt al sinds jaar en dag in Jemen, het armste land in het Midden-Oosten. Met het project Yemen Acute Crisis Joint Response werken we aan levensreddende hulp voor de slachtoffers van het conflict in twee specifieke gebieden: het Haradh district en Abss district. Miljoen mensen in Jemen zitten zonder schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.


Startdatum: 01-06-2015
Einddatum: 30-11-2015


Doel
Save the Children werkt al sinds jaar en dag in Jemen, het armste land in het Midden-Oosten. Met het project Yemen Acute Crisis Joint Response werken we aan levensreddende hulp voor de slachtoffers van het conflict in twee specifieke gebieden: het Haradh district en Abss district. Miljoen mensen in Jemen zitten zonder schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Save the Children werkt met haar programma op hulp en herstel, waaronder schoon drinkwater, betere toiletten en sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne.


Activiteiten
Save the Children zorgt in beide districten in Jemen voor schoon en veilig drinkwater voor 2.850 huishoudens. Daarnaast worden 4 gemeenschappelijke waterpunten gerepareerd (voor 2.000 huishoudens) en worden in 4 gezondheidsklinieken en 4 scholen zijn de water- en sanitaire voorzieningen gerepareerd. Hiervan profiteren in totaal 16.000 mensen. 110 hygiene voorlichters zijn aangesteld en 5.136 huishoudens, zo’n 25.950 mensen, krijgen voorlichting en training over hygiëne. Veel water in Jemen is vervuild, nog eens 850 mensen krijgen training over het filteren van drinkwater. Maar liefs 1.700 huishoudens hebben dankzij waterfilters en watertanks toegang tot schoon drinkwater. Tenslotte zullen aan het uitdelen van hygiënepakketten aan 850 families in totaal 4.250 kinderen profiteren.


Financiering
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken financiert het volledige hulpprogramma met een budget van € 500.819,-

Geef kinderen in Jemen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer