Jordanië

In Jordanië voert Save the Children Jordanië een succesvol programma uit dat gericht is op het verbeteren van de toekomstmogelijkheden voor meisjes die door hun ouders thuis worden gehouden. Het project richt zich met name op meisjes van 14-20 jaar. Zij mogen niet naar school omdat hun ouders dit niet nodig vinden voor meisjes. Bovendien zijn zij, op school of onderweg van en naar school, extra kwetsbaar voor geweld en misbruik. Een klein percentage van hen leeft als sociaal geïsoleerde dienstmeid in het ouderlijk huis: ze mogen geen contacten hebben buitenshuis en vullen volle dagen met huishoudelijke taken zonder financiële vergoeding of compensatie voor hun arbeid.

Projecten in Jordanië

Beschermen van jonge Syrische vluchtelingen in Jordanië

Syrische vluchtelingen verblijven bij familie, gastgezinnen, in huurwoningen en leegstaande gebouwen, maar vooral in kampen, in het noorden van Jordanië. Meer dan de helt van de vluchtelingen is jonger dan achttien jaar.
Lees verder

Jordaanse jonge dames mogen leren

Jordaanse meisjes, van veertien tot achttien jaar, die aan huis zijn gekluisterd en achtergesteld door vooroordelen van hun ouders, krijgen weer toegang tot het onderwijs en mogelijkheden om zich te ontwikkelen.
Lees verder

Berichten over Jordanië

20-JUN-2019

Wereldvluchtelingendag: 35 miljoen kinderen op de vlucht

Geef kinderen in Jordanië een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer