Nigora (16), Kirgizië

"Op school heb ik geleerd
wat ik moet doen bij een natuurramp."

Kirgizië

Kinderen met een beperking worden in Kirgizië medisch benaderd, afgezonderd en in instituten geplaatst. Docenten, medisch personeel en personeel van PMPC’s (Pedagogical Medical Psychological Commissions) hebben weinig kennis over verschillende capaciteitenniveaus van kinderen met een beperking. Bovendien ontbreken middelen en kennis over moderne methoden die noodzakelijk zijn om een ommekeer te brengen in deze benadering en kinderen met een beperking te betrekken bij het onderwijs. Tegelijkertijd ontbreekt het de PMPC’s aan mechanismen om kinderen te beoordelen conform de rechten en behoeften van het kind, zoals ook de lokale bevolking kennis van en begrip voor mensen met een beperking ontbeert. Kinderen met een beperking worden vaak gediscrimineerd en buitengesloten, hun stem wordt niet gehoord en hun rechten niet geclaimd.

Projecten in Kirgizië

Bescherming van kwetsbare kinderen in Kirgizië

Kwetsbare kinderen en hun gemeenschappen in Tadzjikistan en Kirgizië worden, dankzij de inzet van Save the Children, weerbaarder bij natuurrampen en verblijven in een veilige omgeving.
Lees verder

Kwetsbare mensen in Tadzjikistan en Kirgizië worden weerbaar bij natuurrampen

Natuurrampen komen veel voor in Tadzjikistan en Kirgizië. Ze bedreigen de gezondheid, het welzijn en de leefomgeving van kwetsbare mensen, vooral van kinderen.
Lees verder

Geef kinderen in Kirgizië een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>