Rudi (9), Mexico

"Dankzij Save the Children kunnen
wij nu in onze tuin zelf groenten en
fruit verbouwen."

Mexico

Mexico maakte de afgelopen decennia een grote economische groei door. Ook de gezondheidszorg verbeterde aanzienlijk: de levensverwachting nam toe en de kindersterfte daalde. Toch leeft de helft van de bevolking in grote armoede, tien procent zelfs in extreme nood. De oorzaken van deze armoede en ongelijkheid worden niet structureel aangepakt.

De Mexicaanse moeder- en kindersterfte concentreert zich nog in gebieden met inheemse bevolkingsgroepen, zoals in de zuidelijke staat Chiapas. Hier zijn onvoldoende gezondheidsvoorzieningen, en moeders hebben slechts geringe toegang tot die voorzieningen.

In de Mexicaanse staat Chiapas is 57 procent van de bevolking inheems, 36 procent analfabeet en 27 procent van de kinderen onder de vijf is chronisch ondervoed. Chiapas scoort slecht op het gebied van levensverwachting, zuigelingen- en kindersterfte.

Projecten in Mexico

Verbeteren van de gezondheid van moeders en kinderen in Chiapas

In acht inheemse gemeenschappen van Juan Chamula en San Christóbal de las Casas, in de hooglanden van de staat Chiapas, verbeteren we de gezondheid van 2.000 moeders en 2.700 jonge kinderen. 
Lees verder

Geef kinderen in Mexico een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>