Umni, moeder van Lami, Nigeria

"Lami was ziek en opgezwollen,
omdat ze niet genoeg eten of moedermelk kreeg."

Nigeria

In Nigeria is sinds 2013 een nieuwe humanitaire crisis in het land, als gevolg van de activiteiten van de terreurbeweging Boko Haram. Boko Haram is met name actief in de noordoostelijk provincies, het openbare leven is daardoor flink verstoord geraakt en ongeveer 1,5 miljoen Nigerianen (waaronder 800.000 kinderen) hebben hun toevlucht gezocht in aangrenzende provincies en in de buurlanden. In de zes jaar dat de terreurgroep huis houdt in Nigeria zijn al duizenden mensen gedood.

Onderwijs in Nigeria ligt erg onder vuur. Ruim 10 miljoen Nigeriaanse kinderen tussen de 6 en de 12 jaar gaat niet naar school gaat – het hoogste aantal wereldwijd. Boko Haram, wat zoveel betekent als 'westers onderwijs is zondig', wijst onderwijs resoluut af. Daarom neemt ze scholen doelbewust in het vizier. Met honderden vernielde scholen als triest resultaat en honderden leerkrachten op brute wijze vermoord. Het conflict maakt het enorm moeilijk voor kinderen om naar school te gaan.

Projecten in Nigeria

Water, sanitatie en voedsel in Nigeria

Save the Children is in Nigeria actief met het uitdelen van voedselpakketten en -bonnen. Ook verbeteren we de toegang tot veilig drinkwater en zorgen we dat huishoudens toegang hebben tot waterpompen, latrines.
Lees verder

Noodhulp in Noordoost-Nigeria: Joint Response 2

In Nigeria is sinds 2013 een nieuwe humanitaire crisis gaande, als direct gevolg van de activiteiten van Boko Haram. De terreurbeweging is met name actief in de noordoostelijk provincies.
Lees verder

Nieuws

01-DEC-2016

Hongerdood dreigt voor 400.000 kinderen in Nigeria

30-NOV-2016

Per dag mogelijk tweehonderd kinderen dood door honger

07-MEI-2014

Ontvoering Nigeriaanse meisjes

Geef kinderen in Nigeria een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer