Water, sanitatie en voedsel in Nigeria

In Nigeria is sinds 2013 een nieuwe humanitaire crisis gaande, als direct gevolg van de activiteiten van Boko Haram. De terreurbeweging is met name actief in de noordoostelijk provincies, het openbare leven is daardoor flink verstoord geraakt en ongeveer 1,5 miljoen Nigerianen zijn op de vlucht geslagen in eigen land of gevlucht naar de buurlanden.

Borno is een van de zwaarst getroffen provincies in het Noordoosten van Nigeria. Er is dringend behoefte aan publieke voorzieningen en veel mensen hebben honger omdat ze weggevlucht zijn bij hun eigen landbouwgrond, en daardoor al enkele oogsten hebben gemist.
 

Startdatum: 16-05-2015
Einddatum: 15-05-2016
 

Doel
Save the Children is via het Joint Respons Programma actief in Noordoosten van Nigeria. Door het uitdelen van voedselpakketten en voedselbonnen wil Save the Children een bijdrage leveren aan de voedselzekerheid van huishoudens en ontheemde families in het land. Ook willen we de toegang tot veilig drinkwater in getroffen gemeenschappen verbeteren en bereiken dat huishoudens toegang hebben tot onder meer waterpompen en latrines.

Activiteiten
Onze hulpverlening richt zich op gezondheidszorg, water, sanitatie en hygiëne. Naast het bouwen van 35 waterpunten en het reparen van nog eens 15 bestaande waterpunten, worden er ook 100 personen getraind in het beheren en onderhouden van deze tappunten. Zo’n 10.000 gezinnen ontvangen bovendien een jerrycan.  In totaal hebben 70.000 personen toegang tot schoon drinkwater. Van de bouw van 40 latrines voor gebruik in de gemeenschap, profiteren 3.200 mensen. De latrines hebben een gescheiden deel voor mannen en vrouwen. We informeren zo’n 35.000 mensen via een voorlichtingscampagne over het belang van hygiëne en veilig drinkwater.

De distributie van voedselpakketten en het uitdelen van vouchers voor een voedselpakket moeten ervoor zorgen dat 3.504 kwetsbare en ontheemde gezinnen, gedurende een half jaar voldoende en dagelijks te eten hebben. Deze 3.504 huishoudens staan voor 24.528 mannen, vrouwen en kinderen. De voedselbonnen zullen de lokale economie een boost geven en plaatselijke handelaren aantrekken om voedsel naar deze gebieden te brengen.

Financiering
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is met € 1.772.708,00 financier van dit project via Save the Children Nederland.

Geef kinderen in Nigera een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>