Een eerlijk rechtssysteem en beroepsopleiding

Oeganda kent een geschiedenis vol conflicten en geweld: jarenlang streed het Leger van de Heer tegen de regering. Dit leger ontvoerde dertigduizend kinderen en gebruikte hen als kind-soldaat of seksslaaf. Het land telt bovendien vele wezen die hun ouders verloren aan hiv en aids. Pas in 2006 werd de regio veilig voor de terugkeer van 1,8 miljoen ontheemden. Het aantal mensen dat terugkeerde overtrof de capaciteit van de aanwezige hulporganisaties. Wederopbouw van het gebied neemt nog vele jaren in beslag: basisvoorzieningen als infrastructuur, water, gezondheidszorg en onderwijs zijn nauwelijks aanwezig. Een hele generatie jongeren ging niet of nauwelijks naar school, en is werkeloos.

Thema: Bescherming en levensonderhoud.

Krachtige Oegandese jeugd voor vrede en ontwikkeling

Doel
Save the Children wil in Noord-Oeganda, in de districten Amuru en Nwoya, de veiligheid van de bevolking vergroten en de regio weer opbouwen. De wettige overheid heeft, eind 2015, voldoende capaciteit om een kindvriendelijk rechtssysteem te ontwikkelen en te handhaven. Kwetsbare jongeren kunnen beter voorzien in hun levensonderhoud.

Hoe bereikt Save the Children dat?
Save the Children zet zich in voor een kindvriendelijk rechtssysteem, en wil dit in Oeganda bereiken door politiemensen, rechters, advocaten en openbare aanklagers daarin te trainen. Medewerkers van Save the Children zorgen er bovendien voor dat daders en slachtoffers eerherstel krijgen en kunnen integreren in hun gemeenschap. Daarnaast worden trainers van kwetsbare jongeren opgeleid en krijgen zeshonderd studenten toegang tot kwalitatief beroepsonderwijs, en kunnen ze deelnemen aan cursussen voor beginnende ondernemers. Zo kunnen ze beter voorzien in hun levensonderhoud.

Looptijd: 1 oktober 2012 – 30 september 2015

Financiering: Het totale budget van € 1.746.553 wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geef kinderen in Oeganda een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>