Sameena (6), Pakistan

"Ik vond lezen en schrijven eerst
helemaal niet leuk, maar nu wel."

Pakistan

De situatie in Pakistan en Afghanistan is verre van stabiel door voortdurende conflicten over grenzen en energiebronnen en door gebrek aan bestuur in lokale en nationale overheidsstructuren. Het vertrek van buitenlandse troepen uit Afghanistan en vermindering van beschikbare fondsen zorgen ook voor vermindering van de stabiliteit in de regio.

In Pakistan heerst grote onveiligheid in het westen, in de provincie Baluchistan, en in de grensgebieden met Afghanistan. Deze grensgebieden worden wel ‘cash insecure regions’ genoemd: er is groot gebrek aan werkgelegenheid door gebrek aan landbouwgebied en industrie├źn.

Save the Children richtte zich in Afghanistan de laatste jaren op verbetering van kwaliteit van en toegang tot onderwijs. In Pakistan hielden medewerkers van Save the Children zich bezig met noodhulp en wederopbouw na overstromingen en een aardbeving. Bovendien startten we twee grote onderwijsprogramma’s.

Projecten in Pakistan

Verbeterde dienstverlening en emancipatie van Pakistaanse vrouwen en jongeren

De situatie in Pakistan en Afghanistan is verre van stabiel door voortdurende conflicten over grenzen en energiebronnen en door gebrek aan bestuur in lokale en nationale overheidsstructuren.
Lees verder

Meisjes en jongens naar school in Balochistan

Het onderwijs in Pakistan loopt ver achter bij dat van de meeste andere landen in de regio. Geschat wordt dat slechts vijftig procent van de bevolking kan lezen en schrijven.
Lees verder

Ontwikkeling voor vrede en veiligheid in Battagram

Toegang tot kwalitatief goed onderwijs en levensonderhoud zijn cruciaal voor een vredige en stabiele samenleving, waarvan 253.000 mensen uit 31.250 huishoudens profiteren.
Lees verder

Berichten over Pakistan

10-OKT-2016

Elke zeven seconden trouwt een meisje jonger dan 15 jaar

11-JUN-2015

Save the Children geschokt door uitzetting Pakistan

08-FEB-2015

Save the Children conferentie over kind huwelijken in Pakistan

Geef kinderen in Pakistan een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer