Warme kleding en onderdak voor vluchtelingen in Noord-Syrië

Miljoenen Syriërs zijn getroffen door het aanhoudende geweld. Mannen, vrouwen en kinderen zijn op zoek naar een veilige plek om te leven. Het grootste deel is ontheemd in eigen land en zoekt een veilig onderkomen in de delen van Syrië waar de situatie nog wel leefbaar is. De aanwezigheid van de vluchtelingen legt een zware druk op de aanwezige faciliteiten, waardoor in sommige gebieden de lokale bevolking inmiddels ook afhankelijk is van humanitaire hulp. In totaal zijn meer dan 12 miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp, waarvan bijna de helft kinderen. In de provincie Idlib zijn meer dan een miljoen mensen afhankelijk van hulp.

Startdatum: 01-05-2015
Einddatum: 29-02-2016


Doel
Save the Children geeft de lokale bevolking van en vluchtelingen in Noord-Syrië (de steden Idlib en Aleppo), in totaal 13.260 personen, levensreddende hulp door ze te beschermen tegen de kou.


Activiteiten
Met de winter op komst focust Save the Children zich op het uitdelen van kledingpakketten in het Noorden van Syrië, in de steden Idlib en Aleppo. In totaal zullen 10.800 mensen kleding en kleden ontvangen, 5.400 in Idlib en 5.400 in Aleppo. Daarnaast verschaft Save the Children 340 tenten aan de meest kwetsbare gezinnen in Idlib, waar in totaal 2.040 mensen in kunnen wonen. Als laatste zal Save the Children twee oude buurthuizen opknappen, waar tijdelijk nog 70 gezinnen in verblijven (420 personen). Op dit moment wonen er bijna een miljoen mensen in openbare gebouwen of oude verlaten gebouwen. De gebouwen zijn vaak in zeer slechte staat. Wegens instortingsgevaar is rehalibilitatie van deze gebouwen daarom een prioriteit binnen dit programma.


Financiering
Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken financiert 11 Nederlandse hulporganisaties om gezamenlijk humanitaire hulp in Syrië en omliggende landen te bieden. Dit programma van Save the Children Nederland is een onderdeel van deze ‘Joint Response’ en behelst in totaal € 991.360.

>