Zuid-Soedan: 7 miljoen mensen hebben hulp nodig

Zuid-Soedan

Zuid-Soedan is een land in het noordoosten van Afrika. Het telt circa 11 miljoen inwoners en is ruim 15 keer zo groot als Nederland. Sinds 9 juli 2011 is Zuid-Soedan onafhankelijk van Soedan. De inwoners van het jongste land van de wereld hebben helaas maar kort in vrede en vrijheid kunnen leven. Sinds december 2013 woedt er een gewelddadige burgeroorlog.
 

Door de vele crises in Zuid-Soedan, gewapende conflicten, uitbraken van ziekten en economische tegenspoed, zijn de afgelopen jaren meer dan 2,2 miljoen mensen gevlucht naar buurlanden zoals Oeganda, Soedan en Ethiopiƫ.

In Zuid-Soedan zelf zijn nog eens ongeveer 2,3 miljoen mensen ontheemd, voornamelijk kinderen. Ongeveer zeven miljoen mensen - meer dan de helft van de bevolking van het land – heeft humanitaire hulp nodig, zoals voedsel, water en psychosociale en medische zorg.

Noodhulp voor slachtoffers overstromingen

Samen met andere hulporganisaties helpen we ruim 100.000 volwassenen en kinderen in het oosten van het land die getroffen zijn door zware overstromingen.
Lees meer

Krachten bundelen

Sinds 2015 werken 7 Nederlandse hulporganisaties, waaronder Save the Children, en 7 lokale partnerorganisaties samen in Zuid-Soedan.
Read more (English)

Nieuws

10-DEC-2019

Hulporganisaties samen actief in Zuid-Soedan

10-MEI-2019

6000 kinderen met hun families herenigd in Zuid-Soedan

28-JUL-2017

5.000 kinderen in Zuid-Soedan herenigd met hun familie

Geef kinderen in Zuid-Soedan een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer