Lojere (6), Zuid-Soedan

"Ik vroeg voor Kerst een
nieuwe jurk en twee nieuwe
voortanden. En kijk!"

Zuid-Soedan

Jarenlang was Soedan het toneel van Afrika’s langst durende burgeroorlog die naar schatting 1,5 miljoen slachtoffers eiste. Door deze burgeroorlog, een instabiele politieke situatie en een regelmatig oplaaiende stammenstrijd sloegen vier miljoen mensen op de vlucht. Sinds 9 juli 2011 is Zuid-Soedan onafhankelijk van Soedan. Maar de situatie blijft fragiel: een groot deel van de bevolking heeft geen toegang tot gezondheidszorg en schoon drinkwater. Ziektes verspreiden zich razend snel door gebrek aan sanitaire en hygiĆ«nische middelen, de kindersterfte is hoog.

Meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Door het geweld raken duizenden kinderen gescheiden van hun ouders. Kinderen die als soldaat moesten werken, gaan gebukt onder zware, psychische trauma’s. Een groot deel van de kinderen gaat niet naar school, zes procent volgt een beroepsopleiding.

Projecten in Zuid-Soedan

Op naar een betere toekomst in Zuid-Soedan

De situatie in Zuid Soedan is fragiel: een groot deel van de bevolking heeft geen schoon drinkwater en gezondheidszorg. Ziektes verspreiden zich razendsnel, de kindersterfte is hoog.
Lees verder

Bescherming van alleenstaande kinderen

Meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Door het geweld zijn veel kinderen wees geworden en raken duizenden andere kinderen gescheiden van hun ouders.
Lees verder

Krachtige jeugd voor vrede en ontwikkeling in Zuid-Soedan

Kwetsbare jongeren krijgen training in sociale vaardigheden, vredesopbouw, conflictoplossing, preventie van HIV/aids en gender gerelateerd geweld.
Lees verder

Nieuws

12-SEP-2016

Lichamen op straat in Zuid-Soedan, Save the Children blijft actief

07-JUL-2016

Meer dan een derde Zuid-Soedanezen heeft dringend voedselhulp nodig

07-JUL-2016

4.000 kinderen in Zuid-Soedan teruggebracht bij familie

Geef kinderen in Zuid-Soedan een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer