Selim (12), Bangladesh

“Ik ben niet bang om
op straat te overnachten.”

Alleen op straat

Honderdduizenden kinderen over de hele wereld leven op straat. Ze zijn uit huis gegaan omdat hun ouders dood zijn of niet langer meer voor hen konden zorgen. 

Op straat dreigt van alle kanten gevaar. Ze kunnen ziek worden, een ongeval krijgen, of in handen vallen van de verkeerde mensen. Sommige kinderen raken verslaafd. Ze stelen of overvallen mensen om in leven te kunnen blijven.

Selim (12) uit Bangladesh is een van hen: hij vluchtte thuis weg omdat hij regelmatig door zijn broer geslagen werd. Behalve de kleren die hij draagt, heeft hij niks meer. Hij slaapt liever niet alleen; om risico's te vermijden blijft Selim 's nachts altijd in de buurt van vrienden. Zo is hij beschermd tegen mensen die in organen handelen of kinderen ontvoeren, zegt Selim. Hij vertelt dat hij niet bang is om op straat te overnachten. Maar wie leest hem voor als hij gaat liggen om te slapen?

Save the Children werkt keihard om kinderen als Selim te helpen. In Bangladesh zijn speciale opvangcentra ingericht waar kinderen op adem kunnen komen en zorg krijgen. In India zetten we mobiele klinieken in waar kinderen medicijnen krijgen, en waar naar ze geluisterd wordt. Kinderen die verslaafd zijn, krijgen hulp met afkicken.

Steun Save the Children. Want kinderen laat je niet alleen.

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer