Ahmad (7) verkoopt waterijsjes op het treinperron

Ahmad (7 jaar) woont in een sloppenwijk in Kolkota, India. Hij verkoopt samen met zijn broers Chattu (13) en Fatakesto (8) waterijsjes op het treinperron en zwerft de hele dag op straat. 
 

De ouders van de jongens zijn extreem arm. In de sloppenwijk waar de jongens opgroeien, zijn basisvoorzieningen zoals toiletten of medische zorg beschikbaar. Voor de 40.000 bewoners van de wijk is slechts één waterpomp voor schoon drinkwater. Het merendeel van de kinderen gaat niet naar school, want in de wijk is geen school en bovendien werken de meeste kinderen op de vuilnisbelten of als straatverkoper.

Wat doet Save the Children
Save the Children brengt onderwijs naar de kinderen toe door middel van mobiele scholen. In deze -letterlijke- schoolbussen kunnen kinderen tot 14 jaar terecht om te leren lezen, schrijven en rekenen. In de bus zijn professionele leerkrachten aanwezig en leermateriaal voor diverse leeftijdscategorieën. De mobiele scholen van Save the Children staan in nauw contact met de scholen in de omgeving, zodat het lesaanbod aansluit bij de lesstof van reguliere scholen. Zo kunnen kinderen eventueel doorstromen naar gewone scholen. De bussen doen elke dag op dezelfde tijd een sloppenwijk aan gedurende een ochtend of middag. De kinderen weten precies wanneer en waar de bus zal staan.

Ahmad: "Ik verkoop elke dag waterijsjes met mijn broers. We verdienen ongeveer € 0,85 per dag. Dan hebben we net genoeg om eten te kopen. Mijn broer Fatakesto en ik gaan nu eerst elke ochtend naar de schoolbus toe. Daar leer ik het alfabet en we doen rekensommetjes. Ik heb pas geleden de kleuren geleerd. Ik vind geel, groen en blauw de mooiste kleuren. Ik vind het fijn dat ik naar school ga, want ik wil niet mijn hele leven ijsjes verkopen en ik wil ook niet in deze wijk blijven wonen. Ik vind het hier vreselijk. Ik heb ’s nachts vaak nachtmerries, want er gebeuren hier nare dingen. Daar praat ik niet over. In de bus voel ik me veilig en de mensen van Save the Children zijn heel lief voor me."

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>