Skip to main content
cbaf3349-7178-4549-bc24-6609b6f6c707.jpg.webp

Buthaina's familie werd gedood door een raketaanval

Sanaa (Jemen) - september 2017

Buthaina is zes jaar. Op 25 augustus werden haar ouders, haar vier zussen en haar broer allemaal gedood door een raketaanval van de door Soedie-Arabië geleide coalitie.

De aanval verwoestte haar huis en nog twee gebouwen. Naast haar familieleden kwamen nog 16 andere mensen om, waaronder acht jonge kinderen.

Buthaina ligt nu in het ziekenhuis, nadat haar oom Waheed haar onder het puin vandaan had gehaald. Oom Waheed zorgt nu voor haar.

 

buthaina jemen

 

Het meisje heeft zwaar gekneusde ogen, een hersenschudding, een gebroken schedel en ze kan niet lopen. Toch zijn de artsen hoopvol over haar kansen op een volledig herstel. Save the Children financiert haar behandeling en zorgt voor psychologische ondersteuning.

 

5238ec39-3db4-4397-ba73-6c2e40210b48

 

Ons team in Jemen sprak met oom Waheed over de verschrikkelijke nacht van de aanval:

"Toen ik het huis voor het eerst zag, viel ik flauw. Ze gaven me wat water en ik kwam weer bij. Ik vermande me, omdat ik hoopte dat ik minstens één van hen er levend uit kon krijgen.

Het eerste lichaam dat we eruit trokken was mijn neef, vervolgens de vrouw van mijn broer Mohammed, daarna haar oudste dochter Alaa. Toen ik Alaa zag, was ik gebroken.

Toen vonden we Aya. Haar lichaam was warm, dus we dachten dat ze nog leefde. We brachten haar naar het ziekenhuis en checkten haar pols, maar er was geen hartslag. Ik probeerde in de buurt van haar hart te voelen en ik voelde een gat. Onder haar vest voelde ik de granaatsplinter boven haar hart. Ik zat volledig verlamd in de ambulance. Ik kon niet bewegen. We gingen terug naar de plek van de massamoord en trokken de rest van de lichamen uit het puin. Buthaina is als een dochter voor mij en meer. Zij is wat er is overgebleven van mijn broer."

Een woordvoerder van de coalitie verdedigde de aanval:
"Een technische fout was de reden voor het onbedoelde ongeval. Er was niet rechtstreeks op het betreffende huis gericht".
 

jemen wapens

Teken de petitie van onze Britse collega's

Groot-Brittannië heeft 3,8 miljard pond aan wapenvergunningen voor Saoedi-Arabië goedgekeurd sinds het conflict in maart 2015 is geëscaleerd.

Roep de Britse regering op om kinderen te beschermen en de verkoop van wapens aan Saoedi-Arabië te stoppen. Teken de petitie aan de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson.