Bashira (10) uit Syrië, nu in Jordanië

"Ik droom ervan om in mijn
eigen bed te slapen."

De denkbeeldige wereld van Bashira

Bashira 's (10 ) mooie blauwe ogen hebben meer gezien dan iemand zich kan voorstellen. Om zichzelf te beschermen, heeft ze een denkbeeldige wereld gecreëerd. In die wereld heeft ze veel kleding en speelgoed uit Syrië meegebracht. Bijvoorbeeld een blauwe jurk , mouwloos en met een klein jasje. Ze voelt zich als een prinses in deze jurk. 

Bashira wil de jurk laten zien, maar haar moeder schudt haar hoofd bedroefd. Ze legt uit: "Er is geen jurk .... er is niets. Ons huis werd vernietigd tijdens een luchtaanval. Bashira 's jurk en haar speelgoed zijn allemaal verbrand in het vuur. Maar mijn dochter doet alsof zij de jurk heeft meegebracht. Het breekt mijn hart."

Bashira woont met haar ouders en broers en zussen in Za'atari vluchtelingenkamp, Jordanië . Ze gaat dagelijks naar de kindvriendelijke opvangplek van Save the Children. Thuis helpt ze haar moeder
of de buren met huishoudelijk werk of zorgt ze voor haar broertjes en zussen. Anderen vinden Bashira een pracht meid. Ze staat altijd klaar om iemand te helpen. s ‘Nachts droomt Bashira ervan om in haar eigen bed te kunnen slapen. 

>