Skip to main content
133bd07a-fba6-4adc-82da-3ed63b9770e6.jpg.webp

Na de dood van zijn moeder verloor Kayembe veel gewicht

KAYEMBE (21 MAANDEN), DR CONGO

Kayembe was ernstig ondervoed

Kayembe woont in de Democratische Republiek Congo. Hij was 21 maanden toen we hem ontmoetten in een ziekenhuisje. Daar was hij naartoe gebracht door zijn 35-jarige tante, die anderhalf uur moest lopen om er te komen. De tante zorgde voor Kayembe sinds zijn beide ouders waren overleden aan de gevolgen van aids.

Toen de moeder van Kayembe nog leefde maar steeds zieker werd, ging ook de gezondheid van Kayembe steeds meer achteruit. Hij verloor veel gewicht. De zus van de moeder nam de kleine Kayembe onder haar hoede, maar met vier eigen kinderen kreeg ze de eindjes maar heel moeilijk aan elkaar geknoopt. Haar man is boer en verdient maar een klein inkomen, net genoeg om rijst en mais van te kunnen kopen.

80c815df-413c-4103-a56f-08b8faae94ec

 

Kayembe had al een maand last van diarree en koorts, toen hij door zijn tante naar het ziekenhuisje werd gebracht. Daar werd vastgesteld dat hij leed aan zware ondervoeding. De dokters gaven hem antibiotica en de speciale voedingsrijke pasta Plumpy’Nut, waardoor hij na een paar weken weer uit het ziekenhuis kon worden ontslagen. Gezond en wel.

ondervoeding

Ondervoede kinderen hebben dringend jouw hulp nodig!

Stop de honger en doneer vandaag nog!

Ja, ik doneer