Skip to main content
munni-en-vriendinnen

Munni startte op haar 11e haar eigen vrouwenklasje

Munni is een meisje van 15 jaar dat met haar ouders, vijf broers en twee zussen in een sloppenwijk in India woont. Het was de bedoeling dat ze, net als veel andere meisjes in haar wijk, al jong uitgehuwelijkt zou worden. Maar Munni had hele andere plannen: ze wilde naar school!

Het meisje werd lid van Save the Children’s kinderclub. Bij deze kinderclub leren kinderen om op te komen voor hun rechten en dragen ze deze kennis vervolgens weer over aan andere kinderen. Munni vroeg haar vader toestemming om naar school te gaan. En die kreeg ze.

Daar bleef het niet bij. Munni vond dat alle vrouwen in haar omgeving moesten kunnen lezen en schrijven. Daarom startte ze op haar elfde een eigen klasje. Niemand nam haar in eerste instantie serieus, maar ze zette door. Ze kreeg haar moeder en twee buurvrouwen zover om mee te doen. Inmiddels heeft ze een klasje met 20 vrouwen en strijdt ze samen met de kinderclub actief tegen kindhuwelijken.

munni-en-leerling

Foto: Munni (rechts) en de 24-jarige Sangeeta, een van haar leerlingen (links)

Munni: "Als elk meisje in India dat kan lezen en schrijven haar kennis doorgeeft aan meisjes en vrouwen die niet de kans krijgen om naar school te gaan, wordt de positie van vrouwen veel sterker.”

We zijn supertrots op Munni! Haar kracht en moed laten zien dat kinderen daadwerkelijk de wereld kunnen veranderen. Munni is één van de vele kinderen die wij de kennis, steun en middelen geven om vervolgens zelf een blijvend verschil te maken.