Drie jaar nadat Nusair zorg in ons ziekenhuis kreeg

In 2018, trof ons team in Jemen, de 11 maanden oude Nusair aan. Hij was zwaar ondervoed en moest onmiddellijk naar het ziekenhuis, maar dat lag te ver van het dorp waar hij en zijn familie woonden. Save the Children heeft ervoor gezorgd dat Nusair en zijn moeder de lange reis daarheen konden maken. Met de juiste behandeling knapte Nusair snel op.

Twee keer hulp nodig

Nusair heeft onze hulp hierna nog een keer nodig gehad. Zijn gezin had moeten vluchten voor het voortdurende geweld. Nusair werd weer steeds zieker, maar zijn moeder Suad kon de reis naar het ziekenhuis niet betalen en kon hem geen eten geven zodat hij beter zou worden. Het team ter plaatse heeft opnieuw gezorgd voor de reis naar het ziekenhuis, maar ook voor voedzaam eten voor het hele gezin.
 

Hoe gaat het nu?

Drie jaar later is Nusair gezond en gelukkig. Hij kan lopen en communiceert met iedereen in zijn familie. Hij speelt met zijn vriendjes, volgt zijn vader overal en hij houdt van fietsen op zijn fiets. 
 
Suad: "Save the Children heeft mijn gezin op tijd geholpen toen we dringend hulp nodig hadden. Ze voorzagen ons drie keer van een voedselmand, een deken en basismeubilair, en volledige medische zorg voor mijn kind dat aan ondervoeding leed. Hij was hiervoor vel over been.  Zijn botten waren zichtbaar en hij was duidelijk ondervoed. Hij wordt nu steeds gezonder.” 

Help kinderen als Nusair

Jouw hulp is dringend nodig!

Ja, ik doneer
>