Nusair kreeg twee keer zorg in ons ziekenhuis

Toen Nusair 11 maanden oud was, trof ons team in Jemen hem zwaar ondervoed aan. Hij moest onmiddellijk naar het ziekenhuis, maar dat lag ver van het dorp waar hij en zijn familie woonden. Save the Children heeft ervoor gezorgd dat Nusair en zijn moeder de lange reis daarheen konden maken. Met de juiste behandeling knapte Nusair snel op. Maar helaas vond ons team Nusair later weer in een slechte staat. 

Twee maanden later
Twee maanden later vond het team Nusair terug. Op een andere plek, want toen zijn vorige behandeling was beƫindigd, moest het gezin vluchten voor het voortdurende geweld. Nusair werd weer steeds zieker, maar zijn moeder Suad kon de reis naar het ziekenhuis niet betalen en kon hem geen eten geven zodat hij beter zou worden. Het team ter plaatse heeft opnieuw gezorgd voor de reis naar het ziekenhuis, maar ook voor voedzaam eten voor het hele gezin.

Het werd te gevaarlijk
Nusair's moeder Suad vertelt: "Het ging echt beter met hem. Hij was wat aangesterkt, draaide zich uit zichzelf weer op zijn buik en dankzij jullie voedselbonnen kon ik voedsel voor hem kopen. Maar we hadden geen keuze: we moesten daar weg. Het werd te gevaarlijk. We zijn gevlucht naar een plek buiten de stad. Verder weg van het geweld, maar ook verder weg van medische zorg en voedsel. Ik ben blij dat ik jullie weer gevonden heb: Nusair werd namelijk weer ziek. Hij had al een paar dagen ernstige diarree. Ik zag hem weer wegglijden en kon niet met hem naar het ziekenhuis. Dankzij jullie heeft hij wederom de nodige zorg kunnen ontvangen."

Red ondervoede kinderen

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer