Skip to main content
245f3710-256c-45ca-8ab5-34dd22bab1ed

Rami's leven veranderde door opvang in veilige speelplek

De 11-jarige Rami is een jongen met een handicap. Hij leeft met zijn ouders, zusje en drie broers in de provincie Al Hodeidah in Jemen. Hij was nog maar 11 maanden oud toen hij hersenvliesontsteking kreeg. Rami raakte in coma en toen hij weer bijkwam kon hij niet meer bewegen en praten of horen. Zijn vader bracht hem bij talloze doktoren maar uiteindelijk kon hij de kosten van de behandeling en van de medicijnen niet meer betalen.

Rami’s vader: “Ik was dolgelukkig toe Rami werd geboren. Hij was gezond, een normale baby. Maar toen hij bijna een jaar oud was werd hij ernstig ziek en had hoge koorts. Doktoren konden de oorzaak niet vinden en ze dachten aan malaria of een bloedinfectie. Ze konden Rami niet helpen.” Zijn vader bracht hem naar het Al-Thawara Hospital, maar alle doktoren vrij waren. Zijn situatie verslechterde per uur, raakte in een dagenlange  coma waar hij pas drie dagen later uit ontwaakte.

Rami is nu tien jaar gehandicapt. “Dat voelt als een enorme verantwoordelijkheid, ik doe mijn best zo goed mogelijk voor hem te zorgen want hij heeft overal hulp bij nodig. Zijn moeder is 24 uur per dag bij hem om te helpen.” Met medicijnen zou Rami’s gezondheid verbeteren, zeggen de doktoren. Er is een voorraad voor drie maanden, het geld leenden de ouders bij familie, collega’s en bekenden. “Ik heb vier kinderen, Rami is mijn tweede zoon. Hij begrijpt veel, maar het gaat heel langzaam. Het is een slimme jongen. Ik hoop dat hij op een dag net zoals zijn broertjes en zusje kan lopen. Ik wil dat hij kan spelen en naar school kan gaan, zoals alle kinderen.”

Onlangs opende Save the Children een kindvriendelijke en veilige leerplek in de buurt. Rami’s broers en zusje konden daar terecht. Rami jammer genoeg niet, want hij kon zich niet bewegen en daardoor niet het huis uit. Save the Children gaf Rami een rolstoel, wat kleren en schoenen. Door deze kleine gift veranderde Rami’s leven ingrijpend en hij kan nu, net als de rest van het gezin, meedoen met school- en spelactiviteiten en leert hij om te gaan met zijn handicap.

Help kinderen als Rami
De bevolking van Jemen zit gevangen in een ijzeren greep van ernstige armoede en voortdurend geweld. In stilte voltrekt zich al jaren een humanitaire ramp. Alleen met uw steun kunnen we kinderen als Rami helpen te overleven onder deze moeilijke omstandigheden. 

doneren algemeen jemen.

Geef kinderen in Jemen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer